Δεν προχωράει η αναδιάρθρωση στην Α1 Μπάσκετ

Μπάσκετ
Δεν προχωράει η αναδιάρθρωση στην Α1 Μπάσκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν υπάρχει χρόνος για να ψηφιστεί λόγω εκλογών...

Η ομόφωνη απόφαση του ΕΣΑΚΕ για την αναδιάρθρωση της Α1 μπάσκετ πριν από ένα περίπου μήνα ώστε οι ομάδες τη νέα χρονιά να αυξηθούν από 14 σε 16 ώστε να παραμείνουν και το Λαύριο με τον Κολοσσό, δεν προχωράει. Συγκεκριμένα δεν υπάρχει χρόνος για την ψήφιση της λόγω της ολοκλήρωσης των εργασιών της Βουλής μετά την απόφαση για διενέργεια Εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου. 

Αυτό σημαίνει ότι Λαύριο και ο Κολοσσός θα υποβιβαστούν στην Α2 κατηγορία εκτός αν η κυβέρνηση που θα εκλεχτεί, φροντίσει τάχιστα για το αντίθετο και περάσει την αναδιάρθρωση.Αυτό δεν αποκλείεται πάντως καθώς υπάρχει η σύμφωνη γνώμη τόσο των 14 ομάδων του ΕΣΑΚΕ όσο και της ίδιας της ΕΟΚ.

Ειδικό κομμάτι στην συγκεκριμένη ιστορία αποτελεί ο Ολυμπιακός που μετά και την αρνητική απάντηση της Αδριατικής Λίγκας μένουν μετέωροι. Όπως και να έχει όμως, θα χρειαστεί η θέσπιση κάποιου «φωτογραφικού» νόμου για την παραμονή των ομάδων που έχουν υποβιβαστεί στην Α2 και συνολικά η... αποτροπή της προκήρυξης του πρωταθλήματος από τον ΕΣΑΚΕ, γεγονός που μόνο εύκολο δεν θα είναι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News