Αν δεν αγωνιστεί σήμερα ο Ολυμπιακός, υποβιβάζεται

Μπάσκετ
Αν δεν αγωνιστεί σήμερα ο Ολυμπιακός, υποβιβάζεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί κανονικά στις 19:00 στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους…

Η 20η Μαΐου του 2019 πιθανώς να είναι ιστορική για το ελληνικό μπάσκετ. Κι αυτό γιατί αν τηρηθούν όσα είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7 το Σάββατο και ο Ολυμπιακός δεν κατεβεί στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο αγώνα των playoffs απέναντι στον Παναθηναϊκό (19:00), αυτομάτως θα υποβιβαστεί στην Α2.

Οι «πράσινοι» προετοιμάστηκαν κανονικά για τον αγώνα και θα προσέλθουν στο ΟΑΚΑ, όπως προβλέπεται. Βάσει κανονισμού, οι διαιτητές θα περιμένουν 20 λεπτά να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός στο παρκέ κι αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα χάσει το ματς στα χαρτιά και όπως κατέστησε σαφές από την περασμένη εβδομάδα ο ΕΣΑΚΕ θα υποβιβαστεί στην Α2.

Ο Ολυμπιακός επίσημα δεν έχει ανακοινώσει πως δεν κατεβαίνει στο ματς, παρά υπάρχει μόνο η δήλωση του Γιώργου Αγγελόπουλου στους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας. Σημειώνεται, δε, πως ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι παίκτες του όλες αυτές τις μέρες, ακόμη και μέχρι χθες, προετοιμάζονταν και προπονούνταν κανονικά για τα playoffs.

Αν δεν υπάρξει τοποθέτηση του Ολυμπιακού ή έστω ενημέρωση προς τον ΕΣΑΚΕ ότι δεν θα κατέβει, τότε αναμένεται αρκετοί οπαδοί του Παναθηναϊκού να συρρεύσουν στο ΟΑΚΑ, έστω κι αν είναι μάλλον απίθανο να δουν αγώνα.

Σημειώνεται πως μέσα στη μέρα εκδικάζεται από το ΑΣΕΑΔ η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της διαδικασίας της κλήρωσης των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής της Basket League. Η απόφαση είναι άγνωστο αν θα εκδοθεί άμεσα και αν από αυτή θα προκύψει ζήτημα επανάληψης της τελευταίας αγωνιστικής και συνεπώς πιθανής αλλαγής στην τελική (και επικυρωμένη από τον ΕΣΑΚΕ) βαθμολογία. Αν πάντως εκδοθεί απόφαση πριν το τζάμπολ και τον δικαιώνει, ο Ολυμπιακός λέγεται πως θα επιδιώξει να αναστείλει όλα τα playoffs.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News