Μπάσκετ Α1

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για το μπάσκετ

Συνάντηση έχουν σήμερα οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ…

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για το ελληνικό μπάσκετ. Στη συνέλευση των ιδιοκτητών που θα γίνει στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ (14:30) αναμένεται να φανεί αν υπάρχει… «φως» και αν μπορούν να βρεθούν λύσεις που θα είναι κοινώς αποδεκτές και προς το συμφέρον του (πρωτ)αθλήματος.

Φυσικά καθοριστικό ρόλο θα παίξει η στάση των δύο «αιωνίων» και η διαλλακτικότητα ή η διάθεσή τους να συγκρουστούν για μία ακόμη φορά. Ο μεν Ολυμπιακός ζητεί εδώ και τώρα αλλαγές στην ΚΕΔ, όχι απλώς δεσμεύσεις και ποντάρει στη στήριξη κάποιων ΚΑΕ που όμως είναι αμφίβολο αν θα είναι αρκετές για να έχει ένα ισχυρό ρεύμα. Ο δε Παναθηναϊκός τονίζει εδώ και μέρες πως πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα και θέλει η όποια συζήτηση για τη διαιτησία κλπ. να μετατεθεί για μετά το τέλος της σεζόν.

Ιδιαίτερη αξία θα έχει η στάση των υπολοίπων ΚΑΕ, που ασφαλώς δεν θέλουν να αποδυναμωθεί το πρωτάθλημα με την αποχώρηση του Ολυμπιακού, καθώς διαβλέπουν πως σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανή η επαναδιαπραγμάτευση του τηλεοπτικού συμβολαίου με την ΕΡΤ, με μείωση των εσόδων τους. Όμως, από την άλλη, οι περισσότερες ΚΑΕ θέλουν να ακουστεί και η δική τους φωνή και να μην εστιάσουν ξανά όλοι στην κόντρα των «αιωνίων», αλλά στα γενικότερα προβλήματα του πρωταθλήματος.

Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση περί ΚΕΔ, φαντάζει δύσκολο να αποφασιστεί μεταφορά της ευθύνης της διαιτησίας στον ΕΣΑΚΕ, καθώς αρκετές ΚΑΕ θεωρούν πως έτσι θα μπει… μπαρούτι στα θεμέλια της λίγκας. Αντιθέτως, το συζητούν για την τοποθέτηση ενός εκπροσώπου της λίγκας στην ΚΕΔ ή τη συμμετοχή του στην αξιολόγηση των διαιτητών βάσει απόδοσης. Επίσης θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να μειωθεί ο αριθμός των διαθέσιμων διαιτητών στην Α1, καθώς αυτή τη στιγμή αγγίζει τον τριψήφιο, τη στιγμή που οι ανάγκες ανά αγωνιστική είναι για μόλις 21. Ίσως οι ΚΑΕ προτείνουν έναν αριθμό διπλάσιο (42) ή περίπου 50, ενώ σκέψη υπάρχει για συνεχή αξιολόγηση των διαιτητών, που θα «υποβιβάζονται» αν έχουν κακή βαθμολόγηση ή ακόμη και θα τιμωρούνται μπαίνοντας στο «ψυγείο».

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια