«Περίπατος» για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, 96-68 τον Κολοσσό Ρόδου

Μπάσκετ
«Περίπατος» για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, 96-68 τον Κολοσσό Ρόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνετη επικράτηση για τους «πράσινους» με κυριαρχία στους… αιθέρες

Ο Παναθηναϊκός δε συνάντησε δυσκολίες στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου, του οποίου επικράτησε 96-68 και συνέχισε την αήττητη πορεία του στη Basket League.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν κάτω από τα καλάθια και αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να ανοίξουν τη διαφορά, σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε μια δυνατή… προπόνηση ενόψει Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι δε μπορούσαν να βρουν ρυθμό και είναι χαρακτηριστικό ότι δυσκολεύτηκαν απέναντι στην «ζώνη» του Κουφού, με αποτέλεσμα να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με 6/16 δίποντα, 0/4 τρίποντα και 3/8 βολές! Φυσικά ο Κολοσσός (όχι ότι ήταν ιδιαίτερα εύστοχος από την πλευρά του με 7/20 εντός παιδιάς) δεν άφησε το... δωράκι ανεκμετάλλευτο με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 16-15 στην πρώτη περίοδο. Βέβαια όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν υπήρξε περισσότερο... σασπένς στο ματς.

Οι παίκτης του Πιτίνο σοβαρεύτηκαν, συγκεντρώθηκαν στο ματς και δείχνοντας την δέουσα σοβαρότητα πραγματοποίησαν ένα επιμέρους 22-5 και έφτασαν να προηγούνται με 37-20 τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου (44-25). Ο ΝτεΣόν Τόμας (10π. στο α' μέρος) ήταν και πάλι «εγγύηση» για τον Παναθηναϊκό, ενώ άρχισε να μπαίνει στην εξίσωση και ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος είχε 8 πόντους και 4 ριμπάουντ στο πρώτο μισό του ματς. Μάλιστα είχαν σκοράρει οι 10 από τους 12 παίκτες που είχαν παίξει (εξαίρεση Καλάθης και Καλαϊτζάκης), με τους «πράσινους» να έχουν 34 ριμπάουντ (!!!) έναντι 19 του Κολοσσού.

Η διαφορά έφτασε στο +19 για τον Παναθηναϊκό διότι στο δεύτερο δεκάλεπτο είχε 12/15 δίποντα και 5/6 βολές ενώ ο Κολοσσός 2/11 δίποντα και 1/8 τρίποντα, τουτέστιν 3/21 σουτ! Αποτέλεσμα; Σκορ περιόδου 29-9 με αποτέλεσμα να πέσουν πρόωρα οι τίτλοι τέλους του ματς. Άλλωστε το ίδιο φουριόζος μπήκε και στο τρίτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να φτάσει τον δείκτη του σκορ και στο +27 (52-27) χάρη σε ένα επιμέρους 8-2. Ο Παπαπέτρου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του σε αυτό το διάστημα και ήταν από τους παίκτες που ηγήθηκαν για να φτάσει η διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, την ώρα που ο Παπαγιάννης μάζευε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο.

Ουσιαστικά το ματς ήταν... τυπική διαδικασία και για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να κάνει μια καλή προπόνηση ενόψει του μεγάλου αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ όπου θα προσπαθήσει να κυνηγήσει τη νίκη για να κλειδώσει και τυπικά την παρουσία του στα Playoffs της EuroLeague. Από την άλλη ο Κολοσσός ουσιαστικά περίμενε να... τελειώσει το παιχνίδι ώστε να αφοσιωθεί πλήρως στον «τελικό» με τον Πανιώνιο το ερχόμενο Σαββάτο στη Ρόδο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πιτίνο): Παπαγιάννης 16 (16 ριμπ.), Παπαπέτρου 12, Καλάθης, Τόμας 12, Κιλπάτρικ 4, Γκιστ 8 (8 ριμπ.), Καλαϊτζάκης 6, Βουγιούκας 4, Μήτογλου 12 (7 ριμπ.), Αντετοκούνμπο 6, Λεκαβίτσιους 4 (6 ασίστ), Λάνγκφορντ 11.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Κουφός): Μαυροειδής 2 (6 ριμπ.), Μπιλής, Τσούπκοβιτς 9, Δημακός 4, Μπράουνινγκ 14 (5 ασίστ), Αγγελάκος 2, Ντιγκς, Πίνκστον 8, Λι 12 (7 ριμπ.), Ντεμπς 17.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News