Δύσκολη αποστολή για το Ρέθυμνο κόντρα στην ΑΕΚ

Μπάσκετ
Δύσκολη αποστολή για το Ρέθυμνο κόντρα στην ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παίζουμε απέναντί σε έναν σπουδαίο αντίπαλο που σαφώς είναι το φαβορί της αναμέτρησης», τονίζει ο Βαγγέλης Ζιάγκος για το αυριανό παιχνίδι…

Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή έχει αύριο (17:00) το Ρέθυμνο Cretan Kings που αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Basket League. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από τραυματισμούς και ιώσεις γεγονός που έκανε δύσκολη την προετοιμασία της. Οι Ανδρέας Χριστοδούλου, Φίλιππος Καλογιαννίδης, Αλέξανδρος Σιγκούνας ταλαιπωρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από γαστρεντερίτιδα ενώ Ελάιτζα Τζόνσον και Χριστόφορος Ραζής υπέστησαν διαστρέμματα στη προπόνηση της Τετάρτης.

«Παίζουμε απέναντί σε έναν σπουδαίο αντίπαλο που σαφώς είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Εμείς προερχόμαστε από μία προβληματική εβδομάδα προετοιμασίας, λόγω των πολλών απουσιών στις προπονήσεις. Βέβαια θα κάνουμε αυτό που πρέπει, δηλαδή να επιδιώκουμε σε κάθε ματς, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο μας και την τρέχουσα αγωνιστική κατάσταση, να δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό», τονίζει ο προπονητής του Ρεθύμνου Βαγγέλης Ζιάγκος και συνεχίζει:

“Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που με την επιθετική της άμυνα προσπαθεί να εξωθήσει την αντίπαλη επίθεση σε λανθασμένες αποφάσεις, οι οποίες θα της δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για παιχνίδι ανοικτού γηπέδου που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και πολύ επικίνδυνη. Από την άλλη μεριά στο σετ παιχνίδι η ΑΕΚ στηρίζεται στο ατομικό επιθετικό ταλέντο ενός πολύ ποιοτικού ρόστερ, με μεγάλη ικανότητα σε καταστάσεις απομόνωσης με καλές αποστάσεις και διάβασμα του παιχνιδιού.

“Κλειδί” για μας είναι οι σωστές αποφάσεις στις επιθέσεις μισού γηπέδου. Να μη δώσουμε εύκολες κατοχές στην ΑΕΚ και φυσικά οι καλές επιστροφές στην άμυνα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης Αγωνιστικής: Σήμερα: (15.45) Χολαργός-Περιστέρι , Κύμη-Κολοσσός , Άρης-Πανιώνιος , (17.00) ΑΕΚ-Ρέθυμνο (Μπήτης-Κωνσταντινόπουλος-Τζιοπάνος Ν. (Βιδάλης), 18.00 Προμηθέας Π.-ΠΑΟΚ .

Αύριο: (15.30) Ήφαιστος Λήμνου-Ολυμπιακός.

Δευτέρα: (15.30) Λαύριο-Παναθηναϊκός.

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 29

2. Παναθηναϊκός 28*

3. ΑΕΚ 25

4. ΠΑΟΚ 25

5. Περιστέρι 25

6. Προμηθέας 25

7. Χολαργός 23

8. Ήφαιστος 23

9. Άρης 20

10. Λαύριο 19

11. Κύμη 18

12. Πανιώνιος 18

13. Ρέθυμνο 18

14. Κολοσσός 16*

*Παναθηναϊκός και Κολοσσός έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News