Μυκονιάτης: Πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά…

Μπάσκετ
Μυκονιάτης: Πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνοχή από την ομάδα του στη συνέχεια, ζήτησε ο Λούκα Μπάνκι…

Στην έλλειψη συγκέντρωσης σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ στάθηκε μετά την ήττα ο προπονητής του Ρεθύμνου Σταύρος Μυκωνιάτης: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη δίκαιη νίκη. Είχαμε αναλύσει πως θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του ματς. Και αυτό διότι γνωρίζαμε πως σε περίπτωση που έστω για ένα λεπτό χάσουμε τη συγκέντρωση μας, η ΑΕΚ με την ποιότητα που διαθέτει μπορεί να μας τιμωρήσει. Έγινε ακριβώς αυτό που σημειώσαμε. Κάναμε 16 λάθη και δεχθήκαμε 18 πόντους από αυτά, κάνοντας αυτό ακριβώς που θέλαμε να αποφύγουμε. Έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και στο τέλος να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα. Τα δύο νούμερα αυτά δείχνουν το τελευταίο 5λεπτο του ματς. Πρέπει να διορθωθούμε και να βελτιωθούμε σε πολλά κομμάτια, αλλά και να ανεβάσουν την απόδοση τους συγκεκριμένοι παίκτες για να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα μας».

Στο κίνητρο που είχε η ομάδα αναφέρθηκε από την άλλη ο Λούκα Μπάνκι: «Όπως περίμενα αντιμετωπίσαμε μία πολύ επιθετική ομάδα από το ξεκίνημα. Είχαν πολύ μεγάλο κίνητρο από την αρχή του ματς. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να τους συγχαρώ για την προσπάθεια τους που έπαιξαν ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Από την πλευρά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με 5 εκτός έδρας ματς στα επόμενα 6. Οπότε παιχνίδια σαν το σημερινό είναι πολύ σημαντικά μετά τη δύσκολη αναμέτρηση στην Πράγα για να φτιάξουμε νοοτροπία, για να μην επιλέγουμε παιχνίδια και πως θα μοιράσουμε την προσπάθεια μας. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι κάθε βράδυ και θα πρέπει να προσπαθούμε να βρούμε τα στοιχεία για να κερδίζουμε κάθε ματς. Καλωσορίζουμε τον Χάουαρντ Σαντ Ρος. Όμως, δυστυχώς κερδίσαμε έναν παίκτη αλλά χάσαμε έναν άλλο, τον Ντούσαν Σάκοτα.

Επίσης στο παιχνίδι δείξαμε ότι πρέπει να αυξήσουμε τη συνέχεια, τη συνοχή και την ισορροπία μας, αλλά το σημείο που η ομάδα έδειξε βελτιωμένη ήταν η άμυνα. Αυτό θα πρέπει να είναι το σημείο κλειδί μας και θα πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Φυσικά περιμένω μεγαλύτερο ποσοστό στα σουτ και στις βολές. Επίσης, καλύτερη επιλογή στην πάσα και στο σουτ αλλά είναι σημαντικό να αρχίζεις από την άμυνα. Οπότε έχουμε δύο αξίες. Την άμυνα μας όπως σήμερα και στο ματς στην Πράγα, όπου δείξαμε ότι μπορούμε να σταματήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Και η 2η αξία είναι οι οπαδοί μας που και σήμερα απέδειξαν την αγάπη και το πάθος που έχουν για την ομάδα μας. Ας συνεχίσουμε να παίζουμε σκληρά και να μεταφέρουμε τη συγκέντρωση μας στο ματς με την Μπάμπεργκ, αλλά θα πρέπει να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο για να πανηγυρίσουμε ξανά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News