Παναθηναϊκός για τίτλο, Ολυμπιακός για ισοφάριση σήμερα (19:00) στο ΣΕΦ

Αθλητισμός
Παναθηναϊκός για τίτλο, Ολυμπιακός για ισοφάριση σήμερα (19:00) στο ΣΕΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΣΕΦ θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των φίλων της καλαθοσφαίρισης σήμερα, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται στις 19:00 (cosmotesport4), στον τέταρτο μεταξύ τους τελικό για τα play off της Basket League.

Οι "πράσινοι" προηγούνται με 2-1 και χρειάζονται μία νίκη ακόμη για να στεφθούν πρωταθλητές, κάτι που σημαίνει ότι το άγχος θα το έχουν οι Πειραιώτες, οι οποίοι καλούνται να υπερασπιστούν την έδρα τους και να μεταφέρουν τη σειρά στο ΟΑΚΑ για να διεκδικήσουν τη νίκη τίτλου. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα (πέραν των γνωστών με Αγραβάνη και Τιλί) και στηρίζει πολλά στην εμπειρία των παικτών του. Και στη χθεσινή προπόνηση το "παρών" έδωσαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, στέλνοντας το μήνυμά τους στους παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη πλευρά, ολοκλήρωσε την προετοιμασία του, με τη συμμετοχή του Τζέιμς Γκιστ να αποτελεί ακόμα ερωτηματικό. Ο Αμερικανός προπονήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς, συμπεριλήφθηκε στη 12άδα, ωστόσο η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Ενόψει του σημερινού αγώνα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τους φιλάθλους «να στηρίξουν την ομάδα με τη φωνή τους και μόνο. Να δημιουργήσουν τη συγκλονιστική ατμόσφαιρα, που κάνει το ΣΕΦ μία από τις πιο ισχυρές έδρες στην Ευρώπη.

Παράλληλα, καθιστούμε για ακόμα μια φορά σαφές ότι η βία και οι κάθε είδους αντιαθλητικές συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες, δεν έχουν θέση σε έναν αγώνα καλαθοσφαίρισης και βεβαίως δε συνάδουν με τις αρχές και την ιστορία της ομάδας μας».

Εντωμεταξύ, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε πρόστιμο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, της τάξεως των 2.900 ευρώ, για υβριστικά συνθήματα και επεισόδια στις κερκίδες στον τρίτο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News