Νομικά κινείται ο Παναθηναϊκός, θέλει τιμωρία του ΣΕΦ

Μπάσκετ
Νομικά κινείται ο Παναθηναϊκός, θέλει τιμωρία του ΣΕΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τελικοί θα συνεχιστούν και εκτός παρκέ. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά της ΚΑΕ Ολυμπιακός για διαφυγόντα κέρδη στο χώρο του μπάσκετ. Οι «πράσινοι» θα επικαλεστούν ότι με τα επεισόδια που έχουν συμβεί κατά καιρούς στο ΣΕΦ, με τελευταίο το χθεσινό κρούσμα, πλήττεται η εικόνα του αθλήματος και υπάρχουν οικονομικές συνέπειες για την ίδια.

Εξάλλου, η πλευρά του Παναθηναϊκού απαιτεί να επιβληθεί τιμωρία στην έδρα του Ολυμπιακού για τα χθεσινά επεισόδια. Όπως αναφέρουν, υπήρξαν συμπλοκές πριν, στη διάρκεια και μετά τον τελικό μεταξύ οπαδών των γηπεδούχων και της αστυνομίας, ενώ έχουν γίνει επτά συλλήψεις και μία προσαγωγή. Μερίδα οπαδών προσπάθησε να εισβάλει στα αποδυτήρια από μια διαφορετική είσοδο, αλλά «αποκρούστηκαν» από τα ΜΑΤ, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε εκτός ΣΕΦ όπου σημειώθηκαν πολλές υλικές ζημιές σε τζαμαρίες του γηπέδου και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Μάλιστα έπεσαν δακρυγόνα και για το λόγο αυτό (αλλά και υπό το φόβο να υπάρχουν ακόμη οπαδοί του Ολυμπιακού στον περίγυρο) η αποστολή του Παναθηναϊκού καθυστέρησε πολύ να φύγει από το φαληρικό γήπεδο.

Οι «πράσινοι» θεωρούν, όπως αναφέρει το sport-fm.gr, μεταφέροντας το ρεπορτάζ της «Πράσινης», πως θα είναι σκάνδαλο να μην κλείσει το ΣΕΦ. Ο κανονισμός προβλέπει τιμωρία από πρόστιμο μέχρι 1-2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για επεισόδια εκτός γηπέδου. Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές δεν έγραψαν κάτι από όσα έγιναν εκτός γηπέδου, αφού δεν είχαν εικόνα, ωστόσο περιμένουν την έκθεση της αστυνομίας που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά. Βάσει πειθαρχικού κώδικα πρέπει να μεσολαβήσουν πέντε εργάσιμες μέρες από την εκδίκαση και την έκδοση της απόφασης μέχρι την εφαρμογή της και το τέταρτο ματς στο ΣΕΦ έχει οριστεί για τις 14 Ιουνίου, ωστόσο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος υπάρχει πιθανότητα να επιβληθεί ποινή νωρίτερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News