Απογοήτευση στο Ρέθυμνο Cretan Kings για την απώλεια των play offs

Μπάσκετ
Απογοήτευση στο Ρέθυμνο Cretan Kings για την απώλεια των play offs

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απογοήτευση είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που επικρατεί στις τάξεις του Ρέθυμνο Cretan Kings μετά την προχθεσινή ήττα από τον Άρη στο “Nick Galis Hall”, η οποία σήμανε και τον αποκλεισμό της ομάδας από τα play offs της Basket League. Η κρητική ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν με πολύ υψηλούς στόχους, καθώς υπήρχε η πεποίθηση ότι θα μπορέσει να πλασαριστεί μέσα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Η πορεία της, ωστόσο, ήταν αντιστρόφως ανάλογη των στόχων της, πληρώνοντας ουσιαστικά την επιλογή των ξένων, κάτι που παραδέχτηκε προχθές και ο Νίκος Βετούλας. «Θέλαμε να μπούμε στα play offs, δεν τα καταφέραμε, δεν είχαμε καλές επιλογές στους Αμερικανούς, και σε θέματα απόδοσης και σε θέματα συμπεριφοράς... Είχαμε στηρίξει πολλά στους ξένους μας...», είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Ρεθύμνου, ο οποίος θα κάνει τον απολογισμό του μετά το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Πανιώνιο, με το οποίο θα κλείσει η φετινή σεζόν για τους “κεραμιδί”. Έγιναν πολλά λάθη το καλοκαίρι όταν ακόμα ο σχεδιασμός του ρόστερ ήταν στα σκαριά, όμως αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό μάθημα για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Το μεθαυριανό ματς αποτελεί άλλο ένα κρας τεστ για τη ρεθυμνιώτικη ομάδα, καθώς αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο που “καίγεται” για τη νίκη προκειμένου να έχει κάποιες ελπίδες παραμονής. Όλα τα παιχνίδια της 26ης, τελευταίας αγωνιστικής, θα ξεκινήσουν μεθαύριο στις 17:00, ενώ η ΕΟΚ/ΚΕΔ ανακοίνωσε και τους διαιτητές.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα και οι ρέφερι:

Κυριακή 13/5: ΠΑΟΚ 17:00 ΠΑΟΚ-ΓΣΛ/Φάρος (Σώμος, Ξενικάκης, Παπαδόπουλος Θ.), “Μ. Μερκούρη” 17:00 Ρέθυμνο-Πανιώνιος (Αναστόπουλος Π., Παναγιώτου, Βαρδάλος, κομισάριος ο κ. Μαγκανάς), Ήλιδας 17:00 Κόροιβος-Τρίκαλα (Σχινάς, Γεωργιάδης, Ανδρικόπουλος), ΣΕΦ 17:00 Ολυμπιακός-Προμηθέας Π. (Καρακατσούνης, Τζαφλέρης, Κάρδαρης), Λαυρίου 17:00 Λαύριο-Παναθηναϊκός (Μάνος, Πουρσανίδης Κ., Παπαθανασίου), ΟΑΚΑ 17:00 ΑΕΚ-Κύμη (Πουρσανίδης Γ., Μαλαμάς, Τζιοπάνος), Βενετόκλειο 17:00 Κολοσσός Ρ.-Άρης (Πηλοΐδης, Ψαριανός, Κωνσταντινόπουλος).

Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι η αυλαία της 25ης αγωνιστικής πέφτει σήμερα με το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, το οποίο θα ξεκινήσει στις 20:00 (cosmotesport4) στο ΟΑΚΑ. Οι “πράσινοι” είναι αήττητοι ως τώρα στο πρωτάθλημα και θέλουν να συνεχίσουν έτσι, την ίδια ώρα που η Ένωση έρχεται με φόρα μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Basketball Champions League και δείχνει ικανή για όλα.

Εκτός το Ηράκλειο

Προς το φινάλε του οδεύει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών. Μεθαύριο διεξάγεται η 29η προτελευταία αγωνιστική και το Ηράκλειο δοκιμάζεται στην έδρα του Τρίτωνα στις 17:00, με στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από τη Δάφνη Δαφνίου. Το έργο του θα είναι δύσκολο απέναντι σε μία από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας. Διαιτητές θα είναι οι κ. Δαρλαμήτσος και Γεράνιος.

Προτελευταία αγωνιστική και στη Γ’ Εθνική την Κυριακή. Ο ΟΦΗ αγωνίζεται στις 12:00 το μεσημέρι στο Σχηματάρι κόντρα στον Ερμή, με διαιτητές τους κ. Αθανασόπουλο και Τούση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News