default-image

Αθηναίου: Μας χρωστούσε ο Θεός τον τίτλο στην Ελλάδα

Μπάσκετ
Αθηναίου: Μας χρωστούσε ο Θεός τον τίτλο στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο βρέθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο ο γκαρντ του Ολυμπιακού Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος συμμετείχε στις εκδηλώσεις του τουρνουά 3on3 που διοργάνωσε ο ΣΕΠΚ, η ΕΟΚ και ο Δήμος Ηρακλείου.

Ο άσος των «ερυθρολεύκων» μίλησε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV για τον Ολυμπιακό, αλλά και την Εθνική επισημαίνοντας.

Αρχικά αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό επισημαίνοντας: «Αυτό που κρατάμε είναι η γλυκιά γεύση που μένει από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν μία δύσκολη χρονιά γεμάτη με έντονα συναισθήματα είτε απογοήτευσης είτε χαράς, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός δεν μπορείς να έχεις μόνο επιτυχίες και χαρές. Και οι ήττες και η στεναχώρια είναι μέσα στο πρόγραμμα. Νομίζω ότι εμείς το σημαντικότερο στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς, την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καταφέραμε να τον πετύχουμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τελειώσαμε έτσι μία δύσκολη χρονιά».

-Μένει ωστόσο η πίκρα όσον αφορά στην Ευρωλίγκα;

«Σίγουρα. Το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα είναι οι δύο μεγαλύτεροι στόχοι που βάζει κάθε χρόνο η ομάδα. Θέλει να βρίσκεται στην κορυφή και στην Ευρώπη και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φέτος δεν καταφέραμε να έχουμε μία ανάλογη πορεία και στην Ευρωλίγκα, αλλά όλοι οι αθλητές και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο μαθαίνουν από τα λάθη τους και νομίζω ότι του χρόνου θα εμφανιστούμε ακόμα πιο δυνατοί».

-Αλήθεια πόσο κοντά είναι η απόλυτη χαρά με την απόλυτη λύπη;

«Όπως είδατε και εσείς στους φετινούς τελικούς είναι ένα σουτ. Ελάχιστα δευτερόλεπτα, ενδεχομένως και δέκατα. Εμείς είχαμε πολλές ατυχίες μέσα στη χρονιά χάνοντας κάποια παιχνίδια στην Ευρωλίγκα στον πόντο και στο τέλος, αλλά νομίζω ότι ο Θεός μας στο γύρισε αυτό πίσω στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) πέτυχε δυο μεγάλα σουτ και πήραμε το πρωτάθλημα».

-Και τώρα Εθνική. Είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια με απουσίες και αποχωρήσεις. Τι να περιμένουμε;      

«Έχει πάρα πολλά νέα πρόσωπα και αυτό που θα παρουσιάσει η ομάδα θεωρώ ότι είναι το γρήγορο παιχνίδι και η αθλητικότητα που έχουν τα περισσότερα παιδιά. Από εκεί και πέρα ο κόουτς θα βάλει σίγουρα τη φιλοσοφία του στο παιχνίδι της ομάδας και όπως κάθε χρόνο θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό καλύτεροι».

-Δεν είναι εύκολο το Προολυμπιακό, είναι εφικτός ο στόχος;

«Όταν είσαι Εθνική Ελλάδας θεωρούμε ότι κάθε στόχος είναι εφικτός. Εμείς θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό καλύτεροι. Σίγουρα το Προολυμπιακό είναι ένα πολύ δυνατό τουρνουά με πολύ καλές ομάδες. Θεωρώ στόχος μας είναι να πάρουμε την πρόκριση».

Της Νίκης Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News