default-image

Γιορτή του μπάσκετ με φιλανθρωπικό σκοπό

Μπάσκετ
Γιορτή του μπάσκετ με φιλανθρωπικό σκοπό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια γιορτή του μπάσκετ με φιλανθρωπικό σκοπό έγινε στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρεθύμνου. Μια γιορτή που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με την διεξαγωγή του 2ου All Star Game του σχολικού τουρνουά «Cretan Kings Assist Basketball»...

Πλήθος παιδιών και κόσμου συνέρρευσαν στο κλειστό για να παρακολουθήσουν το 2o All Star Game των μικρών μαθητών, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Ν. Ρεθύμνου "Δότες Ζωής". Η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ομάδας μπάσκετ του Ρεθύμνου αναφέρει τα εξής: "Τα επίλεκτα 28 παιδιά που συμμετείχαν, από τα 14 Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με κέρδος φυσικά την χαρά της συμμετοχής, αφού δεν κρατήθηκε σκορ. Μάλιστα, μετά από ψηφοφορία ανακηρύχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης των ομάδων Δύσης και Ανατολής, με τον Γιάννη Θεοδοσουλάκη να παίρνει αυτόν τον τίτλο και να βραβεύεται από τον παίκτη του Ρέθυμνο Cretan Kings, Ηλία Θεοδωρίδη. Παράλληλα, στην ανάπαυλα του αγώνα πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός βολών, όπου αναμετρήθηκαν 14 παιδιά, με τον Γιώργο Καδιανάκη να αποδεικνύεται πιο εύστοχος όλων και τον Ρόλαντ Σάφτενααρ να αναλαμβάνει την βράβευση του. Επίσης, σε μία τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει ο Αγορίνος με τους φίλους του από το «Αερόστατο», οι οποίοι ανέλαβαν την ψυχαγωγία τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Μετά το πέρας της αγωνιστικής παράστασης, ακολούθησαν οι βραβεύσεις όλων των χορηγών, των σχολείων, των μαθητών και των εθελοντών".

Στην διοργάνωση το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» πατήρ Γεώργιος Γαλεράκης, ο υπεύθυνος τμήματος Δωρεών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Παναγιώτης Βαζαίος ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings Κωστής Ζομπανάκης, ο Πρόεδρος Ηρακλής Μανουκαράκης, τα μέλη της Διοίκησης Μανόλης Γιαννούλης και Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου, ο Γενικός Διευθυντής Τάσος Τριαντάφυλλος και οι παίκτες της ομάδας  Ρόλαντ Σάφτενααρ, Σταύρος Σχίζας, Γιάννης Πατάτας, Μάρκος Δουλγεράκης, Γιάννης Παναρετάκης και Ηλίας Θεοδωρίδης, με τον τιμ μάνατζερ και αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Γιώργο Κούμουλο να επιμελείται την παρουσίαση της.

* Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, Ηρακλής Μανουκαράκης μίλησε και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν σε όλη την διάρκεια της σεζόν στο σχολικό τουρνουά  ενώ σχολίασε σχετικά  "Όταν ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο σε όλη την Ελλάδα είχαν εγγραφεί 24.000 εθελοντές δότες και με στοιχεία του «Όραμα Ελπίδας» είχαν φτάσει στις 30.000. Σε έξι μήνες είχαν εγγραφεί 6.000 νέοι δότες σε όλη την Ελλάδα. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και εδώ στο Ρέθυμνο γιατί από τους 6.000 οι 1.483 είναι από εμάς εδώ στο Ρέθυμνο».

* Ο πατήρ Γεώργιος Γαλεράκης (Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Δότες Ζωής»), τόνισε από την πλευρά : «Για ακόμα μία φορά στο Ρέθυμνο χτυπάει η καρδιά μέσα από την μεγάλη αυτή κοιτίδα του αθλητισμού και του εθελοντισμού από την ομάδα της πόλης μας Ρέθυμνο Cretan Kings, την οποία ευχαριστούμε θερμά. Μέσα από αυτή την ομαδικότητα προάγονται και τα μηνύματα του εθελοντισμού, μεταξύ αυτών της δωρεάς μυελού των οστών αλλά και της εθελοντικής αιμοδοσίας. Μία δράση που χαρίζει ζωή σε αυτόν που το έχει ανάγκη.

Θα ήθελα να κλείσω με δύο ρίμες παραδοσιακές. Κάτσε και σκέψου μία ζωή που άδικα θα φύγει, τάχα γιατί δεν πρόλαβε και η ζωή είναι λίγη. Και ύστερα σκέψου πως εσύ την είχε σώσει, αν λίγες από το αίμα σταγόνες είχες δώσει».

Τέλος, ο υπεύθυνος του τμήματος Δωρεών του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Παναγιώτης Βαζαίος επεσήμανε: «Συγχαρητήρια για αυτή την πλούσια και γεμάτη εθελοντισμό διοργάνωση. Ευελπιστούμε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες πόλεις συμβάλλοντας στην αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News