default-image

Στον Παναθηναϊκό ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Γκιστ

Μπάσκετ
Στον Παναθηναϊκό ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Γκιστ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στις τάξεις του Παναθηναϊκού η είδηση ότι ο Τζέιμς Γκιστ βρέθηκε θετικός σε ινδική κάνναβη κάτι που σημαίνει ότι τον περιμένει βαριά τιμωρία καθώς είναι υπότροπος, ενώ σίγουρα χάνει το αυριανό ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Σε πρώτη φάση ο Αμερικανός έχει κληθεί σε απολογία από το ΕΣΚΑΝ το πρωί του Σαββάτου. Εκεί θα του ανακοινωθεί η τιμωρία του, που θα τεθεί άμεσα σε ισχύ. Η διάρκεια αποκλεισμού του από τους αγώνες δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Στο παρελθόν ανάλογες παραβάσεις έχουν τιμωρηθεί με αποκλεισμό από 30-40 μέρες μέχρι και 2 χρόνια, ενώ τα πράγματα περιπλέκονται καθώς ο Γκιστ είχε τιμωρηθεί με τρίμηνο αποκλεισμό για τον ίδιο λόγο το 2011, άρα είναι υπότροπος!

Και το θέμα για τον Παναθηναϊκό, όσο σημαντικό κι αν είναι το αυριανό ματς στο ΟΑΚΑ, δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός… Ακολουθούν τα πλέι οφ για τον τίτλο και οι «πράσινοι» αναμένεται να στερηθούν έναν πολύτιμο παίκτη.

Σκέψεις για αντικατάσταση του Γκιστ υπάρχουν, καθώς οι «πράσινοι» έχουν δικαίωμα για ακόμα μία αλλαγή μέχρι την έναρξη των πλέι οφ, ωστόσο τέτοια εποχή είναι πολύ δύσκολο να βρεις αξιόλογες περιπτώσεις.

Καταρχήν ο Λαουάλ θα πάρει ευκαιρίες και ο Ιβάνοβιτς ελπίζει να του δώσει λύσεις, ενώ τα όποια ονόματα υπάρχουν ελεύθερα, θα πέσουν στο τραπέζι από την Κυριακή, αφού θα έχει προηγηθεί το ντέρμπι και φυσικά η τιμωρία του παίκτη.

Αν η ποινή είναι μεγάλη και… φτάσει έως και τη νέα σεζόν, δεν αποκλείεται να υπάρξει διακοπή συμβολαίου, παρότι οι δύο πλευρές ανανέωσαν πρόσφατα τη συνεργασία τους έως και το 2017.

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του Παναθηναϊκού, δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα, ενώ το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι κατάμεστο!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News