default-image

Μπαρτζώκας: "Όποιος επιλέγει αντίπαλο το πληρώνει…"

Μπάσκετ
Μπαρτζώκας: "Όποιος επιλέγει αντίπαλο το πληρώνει…"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν κοιτά τους αντιπάλους που θα βρει στο δρόμο του στο Top 16 ο Ολυμπιακός, όπως επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για την αυριανή (14/12, 21.00) αναμέτρηση κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο που θα φιλοξενηθεί στο ΣΕΦ επισημαίνοντας ότι όποιος διαλέγει αντίπαλο νομοτελειακά τιμωρείται μετά από μια ανώτερη δύναμη. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την έως τώρα πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα: «Αύριο (14/12) ολοκληρώνουμε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό αίσθησή μου είναι πως δεν τα πήγαμε κι άσχημα. Όπως ξέρετε κάναμε διαδοχικές νίκες, το πιο σημαντικό επίτευγμα είναι πως στα τελευταία πέντε παιχνίδια τα τέσσερα ήταν εκτός έδρας κι αν εξαιρέσεις το ματς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας που πήγαμε με τσάρτερ τα άλλα ήταν και δύσκολα ταξίδια. Όχι μόνο όσον αφορά στον αντίπαλο, αλλά και με τα αεροπλάνα. Είχαμε δύο ταξίδια εκτός και για το ελληνικό πρωτάθλημα, στη Ρόδο και το Ρέθυμνο. Θέλω, λοιπόν, να αποδώσω τα εύσημα στους παίκτες, αλλά και τους συνεργάτες μας, γιατί προετοίμασαν τις συνθήκες για τους παίκτες να παίξουν καλά».

Για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο: «Επί της ουσίας, πρόκειται για διαδικαστικό παιχνίδι. Υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης για την Αρμάνι Μιλάνο, βέβαια, εμείς θα είμαστε δεύτεροι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό και ίσως είμαστε και πρώτοι, προσωπικά όμως δίνω πολύ λίγες πιθανότητες. Ωστόσο, λίγο μας ενδιαφέρει. Όπως αναλύετε κι εσείς τα πράγματα, είτε βγούμε πρώτοι είτε δεύτεροι, οι ομάδες είναι το ίδιο δυνατές στο Top 16. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και μόνο το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός ίσως, εάν θα μπει η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Κίμκι στον όμιλό μας. Κατά τη γνώμη μου η Κίμκι είναι πολύ καλή ομάδα, την είχαμε αντιμετωπίσει και σε φιλικό στη Γερμανία».

Για τον αυριανό (14/12) στόχο του Ολυμπιακού: «Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις. Θέλω να σας πω ότι όταν παίξαμε με τη Ζαλγκίρις Κάουνας εδώ μέσα και χάσαμε είχα δεχθεί ένα μήνυμα από τον πρόεδρο που έλεγε πως με κάποια πράγματα η ομάδα μπορεί να κάνει 8-2 και να βγει και πρώτη. Έτσι, λοιπόν, δείχνει να δικαιώνεται αν τα καταφέρουμε και αύριο (14/12). Τότε που είχαμε 1-2 μου το είχε στείλει. Τώρα, φθάσαμε σε μεγάλο ποσοστό να τα καταφέρουμε κι αν κερδίσουμε και αύριο (14/12) θα το έχουμε κάνει. Επαναλαμβάνω, δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό, αλλά κάτι που πρέπει να κυνηγήσουμε».

Για το Top 16 και τους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού: «Νομίζω σε αυτό το επίπεδο κανείς δεν διαλέγει, γιατί έχει αποδειχθεί στο παρελθόν πως όποια ομάδα έχει κάνει τέτοιου είδους επιλογές το πλήρωσε μετά, σαν να σε τιμωρεί μια ανώτερη δύναμη που σου λέει πως αφού διαλέγεις αντίπαλο τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Εμείς προετοιμάζουμε τους παίκτες να είναι απόλυτα έτοιμοι. Αυτό που θέλουμε είναι καθημερινά να βελτιωνόμαστε. Εμείς δεν μπορούμε να κοιτάξουμε οτιδήποτε άλλο και να έχουμε άλλον ορίζοντα πέρα από το αυριανό (14/121) παιχνίδι. Μετά θα παίξουμε με τον Ηλυσιακό και στη συνέχεια θα ξεκουραστούμε δύο ημέρες, γιατί τόσο είναι το ρεπό μας. Στη συνέχεια έχουμε προπονήσεις για το Κύπελλο Ελλάδας και το Top 16. Δεν μπορούμε να σκεφθούμε τώρα τι θα γίνει ύστερα από 3-4 μήνες, για να πούμε κάτι. Δεν ξέρουμε καν πώς θα είμαστε εμείς για να ξέρουμε πώς θα είναι οι αντίπαλοι. Άρα, αυτό που κοιτάμε είναι αν μπορούμε να κερδίσουμε αύριο (14/12) και την αμέσως επόμενη υποχρέωσή μας».

Για την κατάσταση του Ολυμπιακού, εν όψει Top 16: «Το θέμα είναι να είμαστε πάντα μέσα στους καλύτερους  Εγώ νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάς αποκλειστικά τη δική σου ομάδα. Με τον αντίπαλο ασχολείσαι μόνο το τελευταίο διήμερο στο σκάουτινγκ και την τακτική. Τα 14 παιχνίδια είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλες τις ομάδες σε αυτό το επίπεδο, αυτή τη χρονική περίοδο. Πιστεύω ότι χρειάζεται να ανοίξεις το ρόστερ και να χρησιμοποιήσεις όσους περισσότερους παίκτες μπορείς με βάση τις συνθήκες κάθε αγώνα. Αυτή τη δυνατότητα μας τη δίνει συνήθως το ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να προετοιμαστούν οι παίκτες και να είναι απόλυτα έτοιμοι για τις απαιτητικές υποχρεώσεις μας. Δεν ξέρω πώς θα είναι τα πράγματα στο Top 16, αλλά νομίζω θα είναι κάτι επίπονο με πολλά ταξίδια. Πολλές φορές κουραζόμαστε εμείς που δεν παίζουμε από τα πολλά ταξίδια, φανταστείτε πώς θα είναι οι παίκτες. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε κι ελπίζω όταν θα τελειώσει αυτή η σειρά να είμαστε μέσα στις ομάδες που θα περάσουν».

Για το εάν θεωρεί πως οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες θα προχωρήσουν σε μεταγραφική ενίσχυση: «Πάντα συμβαίνει αυτό. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για αυτού του επιπέδου τις ομάδες να κάνουν 1-2 αλλαγές και να αλλάξουν τόσο θεαματικά τα πράγματα όπως έκανε ο Ολυμπιακός πέρυσι. Γιατί έτσι έγινε πέρυσι. Όχι μόνο φυσικά από τις αλλαγές, αλλά αυτές οι αλλαγές συνέτειναν ώστε να αλλάξει ο Ολυμπιακός εικόνα. Οι τοπ ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν θα κάνουν αλλαγές, θα κάνουν αλλαγές οι ομάδες που έχουν πρόβλημα. Πάντα, υπάρχουν παίκτες καλοί. Δεν ξέρω εάν ο Ζελαμπάλ θα πάει στη Βαλένθια. Νομίζω πως οι ομάδες θα ψωνίσουν παίκτες ώστε να βοηθηθούν. Δεν νομίζω να υπάρξει μεγάλη αλλοίωση στα ρόστερ των ομάδων. Θεωρώ πως οι αλλαγές θα γίνουν πιο πολύ για τα πρωταθλήματά τους, ανάλογα με το πόσο κουρασμένοι είναι εκεί, πώς διαχειρίζονται τις κρίσεις και τα άσχημα αποτελέσματα και προχωράνε πάντα στο επόμενο βήμα ύστερα από επιτυχία ή αποτυχία».

Για την εξαιρετική φόρμα, που διανύει ο Ολυμπιακός: «Αν θέλετε την άποψή μου, θεωρώ πως η Ευρωλίγκα φέτος είναι καλύτερη. Δεν υπάρχει αχτύπητη ομάδα, αλλά πιστεύω πως παίζουμε καλά. Όποιος πιστεύει πως μπορεί να διαχειριστεί ή να χειραγωγήσει τη φόρμα της ομάδας του απλώς δεν γίνεται. Αυτό που μπορείς να κάνει είναι το εξής… Εμείς μοιράζουμε το χρόνο συμμετοχής ώστε κανείς να μην παίζει πάνω από 25 λεπτά, ακόμα και στην Ευρωλίγκα. Αυτό σημαίνει πως κάποιος παίκτης δεν θα είναι πολύ κουρασμένος ώστε μετά να είναι ντεφορμέ. Κάναμε και κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις για να δούμε πού βρίσκονται οι παίκτες και πώς θα πάνε οι προπονήσεις από εδώ και πέρα. Στη συνέχεια, έχει να κάνει με τη διαχείριση του πνευματικού επιπέδου και πόσο έτοιμος είναι ο κάθε παίκτης να παίζει συνέχεια σε υψηλό επίπεδο. Αν κάποιος παίκτης, δηλαδή, δεν προπονείται καλά ή το μυαλό του είναι φευγάτο εμείς είμαστε εδώ για να τον πείσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβαίνει, αν και σε εμάς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Άρα, λοιπόν, το θέμα είναι πόσο κίνητρο έχουν οι παίκτες για να τα καταφέρουν. Δεν υπάρχουν παίκτες οι οποίοι είναι χαλαροί»

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι πως θα έχουμε αρκετό κόσμο αύριο (14/12). Αυτό θα είναι επιβράβευση για τους παίκτες. Δυστυχώς, στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως στο Κάουνας ή στην Κάχα Λαμποράλ όπου το γήπεδο είναι γεμάτο σε κάθε ματς κι όχι μόνο στην Ευρωλίγκα. Δυστυχώς, είναι άλλη νοοτροπία του Έλληνα, του Έλληνα του αρέσει η νίκη και ο ανταγωνισμός και θα πάει σε παιχνίδι που θα έχει κίνητρο. Η ομάδα έχει βγάλει κάποια πακέτα εισιτηρίων για το Top 16, συν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Αυτοί που αγαπούν το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό θα έχουν την ευκαιρία να δουν καλά παιχνίδια».

Για την αγωνιστική άνοδο του Πααθηναϊκού: «Εμείς θέλουμε δυνατές όλες τις ομάδες. Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ που έχουμε δύο ομάδες στο Top 16. Πρέπει να μας κάνει όλους χαρούμενους μετά και την αμφισβήτηση που υπήρξε για το μπάσκετ το καλοκαίρι, το ότι οι δύο ομάδες μας προχωράνε. Εγώ το έλεγα από το καλοκαίρι πως ο Παναθηναϊκός θα έχει καλή ομάδα. Σαφώς μας συμφέρει, για να μη νομίζει κανείς πως εμείς έχουμε κερδίσει τα πάντα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό από τώρα. Όπως στο παιχνίδι που παίξαμε στο ΟΑΚΑ, που όλοι πίστευαν και περίμεναν να κερδίσουμε είκοσι πόντους και μάλιστα υπήρξαν μετά δημοσιεύματα γιατί δεν κερδίσαμε είκοσι πόντους τον Παναθηναϊκό έξω. Λες και είναι εύκολο να το καταφέρουμε εμείς ή να το καταφέρει ο Παναθηναϊκός αυτό εδώ. Αυτά τα ντέρμπι είναι πάντα ξεχωριστά παιχνίδια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News