Μπάσκετ

Ετοιμάζουν αλλαγές στην Ευρωλίγκα

Αλλαγές στους κανονισμούς ετοιμάζουν οι διοργανωτές της Ευρωλίγκας όπως φάνηκε στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (20/11) στη Βαρκελώνη.

Τις ελληνικές ομάδες εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Χρήστος Σταυρόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης.

Η Γενική Συνέλευση ψήφισε τις εξής αλλαγές στους κανονισμούς των αγώνων μπάσκετ:

-Επέκταση των αγωνιστικών χώρων κατά 30 εκατοστά, προκειμένου να αυξηθεί ο χώρος για τους επιτιθέμενους παίκτες.

-Μείωση της τεχνικής ποινής σε μία βολή και κατοχή.

-Η μείωση του χρόνου επίθεσης από 24 σε 14 δευτερόλεπτα μετά από κάθε επιθετικό ριμπάουντ.

-Αντικατάσταση ενός μονόλεπτου τάιμ άουτ σε κάθε ημίχρονο, από ένα των 20 δευτερολέπτων και περιορισμός των τάιμ άουτ στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, σε δύο για κάθε ομάδα.

-Επιστροφή του τζάμπολ για όλες τις περιπτώσεις που διεκδικείται η κατοχή. Η ομάδα που θα κερδίζει το τζάμπολ στο α' δεκάλεπτο, θα έχει το δικαίωμα να ξεκινήσει και την δ' περίοδο. Αντίθετα, ο χαμένος του πρώτου τζάμπολ στο παιχνίδι, θα ξεκινάει τη β' και τη γ΄περίοδο, ενώ θα γίνεται τζάμπολ σε περίπτωση παράτασης.

Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν και από το κεντρικό γραφείο της FIBA, τον Ιανουάριο του 2013. Παράλληλα, στη Γενική Συνέλευση που έγινε στη Βαρκελώνη, συζητήθηκε το γεγονός ότι η αλλαγή ημέρας της προβολής των αγώνων, έφερε αύξηση της τηλεθέασης κατά 120%.

Σχόλια