default-image

Κουφός: "Μία νίκη επί της Πάτρας θα δώσει αξία στο διπλό στη Ν. Σμύρνη"

Μπάσκετ
Κουφός: "Μία νίκη επί της Πάτρας θα δώσει αξία στο διπλό στη Ν. Σμύρνη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τη σπουδαία νίκη του ΑΓΟΡ επί του Πανιωνίου μίλησε ο Στέργιος Κουφός στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ και επισήμανε ότι για να έχει αξία αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να νικήσει η ομάδα του και το παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα Πάτρας στο κλειστό «Μ. Μερκούρη».

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο προπονητής της ρεθυμνιώτικης ομάδας:

Για τη σπουδαία νίκη επί του Πανιωνίου: "Ήταν πράγματι μία σπουδαία νίκη γιατί εκτός από τους δύο βαθμούς ήταν πολύ καλός ο τρόπος που παίξαμε και το θέαμα που προσφέραμε το οποίο είναι πάντα μέσα στις επιδιώξεις μας. Το χαρήκαμε όλοι και οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Το χειροκρότημα από τον κόσμο επισφραγίζει αυτή μας την εμφάνιση. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα παιδιά γιατί τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε πολύ με το scouting, καθώς θέλουμε να κάνουμε την επικοινωνία με τα παιδιά καλύτερη και να τα βοηθήσουμε να διαχειρίζονται εγκεφαλικά τις καταστάσεις που παρουσιάζονται μέσα στο παιχνίδι.

Μέχρι το 34ο λεπτό παίξαμε όπως θέλαμε, μετά έγινε διαχείριση του παιχνιδιού. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε να κερδίσουμε έχοντας εκτός βασικούς μας αθλητές. Ο Πέτγουεϊ αγωνίστηκε μέχρι να τραυματιστεί και μετά δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε, ο Κάρτερ έπαιξε 6 λεπτά και ο Κόλιμον αγωνίστηκε λίγο γιατί ήταν αγχωμένος.

Ακόμα είμαστε στην αρχή στην εκμάθηση της φιλοσοφίας γιατί αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και χρειαζόμαστε πολύ χρόνο ακόμα για να την υλοποιήσουμε.

Η συγκεκριμένη νίκη θα έχει αξία μόνο αν νικήσουμε την Πάτρα στην έδρα μας. Το πρωτάθλημα φέτος είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί υπάρχουν πολλές ισοδύναμες ομάδες και κάθε εβδομάδα θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι. Εμείς από τη νίκη επί του Πανιωνίου κερδίσαμε δύο βαθμούς και χρόνο γιατί πλέον έχουμε άλλη μία εβδομάδα προπόνησης μέχρι το επόμενο δύσκολο ματς".

Για την πολύ καλή πορεία του Ρεθύμνου στο φετινό πρωτάθλημα: "Όσο πιο γρήγορα διώξουμε από το μυαλό μας τη περσινή χρονιά τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να δώσουμε το φετινό μας στίγμα. Είμαστε μία καινούρια ομάδα με καινούριους ξένους και νέες προσωπικότητες. Ακόμα δεν έχουμε βρει την εικόνα που θέλουμε σε δημιουργία και προσωπικότητα όπως πέρσι. Φέτος υπάρχει κάτι τελείως διαφορετικό. Πάμε σε πιο ομαδική δουλειά, με ορθολογικό μπάσκετ και δεν στηριζόμαστε τόσο πολύ στο ταλέντο των παικτών όπως πέρσι.

Πρέπει να είμαστε συνέχεια προσγειωμένοι γιατί οι στόχοι αλλάζουν κάθε μέρα μέσα σε ένα τόσο αμφίρροπο πρωτάθλημα. Μισό λάθος μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και πιο πιστοί σε αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που εννοώ είναι ότι πρέπει να μειώσουμε τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας και να αποκτήσουμε σταθερότητα.

Θεωρώ ότι η εικόνα μας στα πρώτα ματς, εκτός από αυτό με τον Παναθηναϊκό, είναι θετική και θα μπορούσαν να ήταν όλα τα παιχνίδια νικηφόρα, καθώς από τον Κολοσσό χάσαμε στη δεύτερη παράταση. Γενικά ακόμα ψάχνουμε τη χημεία μας με τους Αμερικάνους και είναι ανοικτό να γίνουν αλλαγές. Από εκεί και πέρα είμαι εξαιρετικά χαρούμενος από τη θέληση που έχουν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο και την όρεξη που δείχνουν για προπόνηση.

Κάθονται καθημερινά πολλές ώρες στο γήπεδο αγόγγυστα. Ακόμα δεν έχουμε σύμμαχο το χρόνο, ελπίζω όμως ότι όταν γίνει η διακοπή του πρωταθλήματος με σκληρή δουλειά οι παίκτες θα αφομοιώσουν πλήρως την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλουμε. Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει να μην έχουμε τραυματισμούς και αλλαγές".

Για τους στόχους που έχουν τεθεί: "Πρώτα απ' όλα επειδή πρόκειται για ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους θέλουμε να φτάσουμε τις 10 νίκες που θεωρώ ότι θα είναι το όριο παραμονής. Από τη στιγμή που το καταφέρουμε αυτό θα κοιτάξουμε να δώσουμε περισσότερο έμφαση στο θέαμα και παιχνίδι με παιχνίδι θα δούμε που θα μας βγάλει".

Για την άποψη του αναφορικά με την κλήρωση του Ευρωμπάσκετ που φέρνει την Ελλάδα αντιμέτωπη με Ρωσία, Ιταλία, Φιλανδία, Τουρκία και Σουηδία: "Πρόκειται για καλές ομάδες. Θεωρητικά νομίζω ότι μία εκ των Ρωσία, Ιταλία ή Τουρκία θα πρέπει να τη βγάλουμε απέξω. Μία καλή εθνική δεν έχει να φοβάται τίποτα. Προσωπική αίσθηση και επιθυμία είναι ότι θα βγούμε πρώτοι στον όμιλο μας. Η πρόκριση είναι κάτι εφικτό. Είναι καλό το γεγονός ότι δεν διασταυρωνόμαστε με τους Ισπανούς στα προημιτελικά".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News