default-image

O Χόρχε Γκαρμπαχόσα είναι ο νέος πρόεδρος της FIBA Europe...

Μπάσκετ
O Χόρχε Γκαρμπαχόσα είναι ο νέος πρόεδρος της FIBA Europe...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χόρχε Γκαρμπαχόσα είναι ο νέος πρόεδρος της FIBA Europe...

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, επικράτησε έναντι του Γάλλου ομολόγού του, Ζαν Πιέρ Σιουτάτ, με αποτέλεσμα 35-15.

Παράλληλα, παρών στις εξελίξεις θα είναι σε μία ακόμα θητεία και ο Άρης Ζώης (δεξιά στη φωτογραφία), ο οποίος επανεξελέγη στο κεντρικό γραφείο της FIBA Ευρώπης, καταλαμβάνοντας μάλιστα τη δεύτερη θέση μεταξύ όλων των υποψηφίων με 44 ψήφους, δείγμα της ευρείας αποδοχής του απολαμβάνει.

Ο Ελληνας παράγοντας συμμετείχε στην ελληνική αντιπροσωπεία στις διεργασίες του Μονάχου, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο και τον γενικό διευθυντή της, Ντίνο Σβερκούνο (αριστερά στη φωτογραφία).

"Η ΕΟΚ συγχαίρει τον νέο πρόεδρο και όλους τους εκλεγέντες και προσδοκά στη συνέχιση των στενών σχέσεων εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί με γνώμονα τη διαρκή πρόοδο του αθλήματος", τόνισε η ελληνική ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι η ΕΟΚ βρισκόταν στον πυρήνα των τεσσάρων, πέντε χωρών που στήριξαν θερμά την υποψηφιότητα Γκαρμπαχόσα. Οι δύο πλευρές διατηρούν εξάλλου πολύ καλές σχέσεις.

Κάτι που φάνηκε και στα φιλικά που έγιναν ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδας και την Εθνική Ισπανίας, στο πλαίσιο της προετοιμάσίας του για το EuroBasket 2022, στο περιθώριο των οποίων Λιόλιος και Γκαρμπαχόσα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για διάφορα θέματα και να ανταλλάξουν δώρα.

Κάπως έτσι, η επόμενη ημέρα αναμένεται να βρει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στις επιτροπές και τα κέντρα αποφάσεων της FIBA Europe.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News