Επέστρεψε στην Α1 μπάσκετ με αμαξίδιο για να μείνει το ΑΣΚΑ Ηράκλειο

Μπάσκετ
Επέστρεψε στην Α1 μπάσκετ με αμαξίδιο για να μείνει το ΑΣΚΑ Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μανόλης Στυλιανακάκης μίλησε στην “Κρήτη Σήμερα” για την επιτυχία της ανόδου και την αφιέρωσε εξαιρετικά...

Το νικηφόρο παιχνίδι επί του Ηρόδικου το περασμένο Σάββατο στο “Αλεξάνδρειο Μέλαθρο” της Θεσσαλονίκης και η άνοδος στην Α1 μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο ουσιαστικά πιστοποίησε την απολύτως επιτυχημένη πορεία του ΑΣΚΑ Ηράκλειο στο φετινό πρωτάθλημα της Α2, το οποίο κατέκτησε η ομάδα με αήττητη πορεία.

«Έκλεισε με επιτυχία η φετινή αθλητική σεζόν για μας. Πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει εξαρχής. Από τη λήξη της περσινής περιόδου είχαμε θέσει στόχο την επιστροφή μας στη μεγάλη κατηγορία. Αποδείξαμε και στους εαυτούς μας και σε όλους όσοι ασχολούνται με το άθλημα ότι έχουμε μια θέση στην Α1 και ελπίζουμε να μην ξαναπέσουμε, γιατί αξίζουμε να είμαστε εκεί...», δήλωσε στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ ΤV” ο αρχηγός του ΑΣΚΑ Μανόλης Στυλιανακάκης.

«Ήταν μια μεγάλη χρονιά και για μας, γιατί την αντιμετωπίσαμε ως χρονιά προετοιμασίας για τη μεγάλη κατηγορία... Για να συνδέσουμε την “άνεση” με την οποία κερδήθηκαν τα παιχνίδια κατά τη διάρκεια των ομίλων, με τον τελικό που ήταν συναρπαστικό ντέρμπι, φάνηκε ότι δεν ήταν καλό για μας ότι όλη τη χρονιά δεν είχαμε ανταγωνισμό και δε βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Δε δεχτήκαμε πίεση, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να προετοιμαστούμε νοητικά για τον μεγάλο τελικό με τον Ηρόδικο. Το καταφέραμε όμως...».

Αναφορικά με το φετινό πρωτάθλημα, ο καλαθοσφαιριστής του ΑΣΚΑ σημείωσε: «Ήταν ανταγωνιστική η κατηγορία στον Νότιο Όμιλο για τις θέσεις 2 έως 4. Απλά η ομάδα μας είχε αρκετά μεγάλη διαφορά δυναμικότητας σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Πάντα, βέβαια, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Θέλουμε κάθε χρόνο να κερδίζουμε τους εαυτούς μας και να ανεβάζουμε λίγο παραπάνω το επίπεδο. Γενικά όμως υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στην Α1 και την Α2, στο άθλημά μας. Η Α1 απαρτίζεται από 6 ομάδες. Είτε πας λοιπόν στο Final-4, είτε είσαι στη ζώνη υποβιβασμού, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Μια ομάδα, λοιπόν, σαν τη δική μας, που δουλεύει με το δικό της υλικό, είναι δύσκολο να παραμείνει εκτός ζώνης υποβιβασμού. Εναλλακτικά πρέπει να πάει στο Final-4. Αυτό είναι το όνειρο, αυτό θα προσπαθήσουμε... Θέλουμε να καθιερωθεί η ομάδα στην κατηγορία, γιατί εκεί πρέπει να είναι».

Ο Μανόλης Στυλιανακάκης αναφέρθηκε και στον κόσμο που ενίσχυσε την προσπάθεια της ομάδας.«Θέλω να σταθώ στον κόσμο, γιατί αυτό που συμβαίνει στα εντός έδρας παιχνίδια μας είναι πραγματικά εντυπωσιακό και καθόλου δεδομένο για τον χώρο μας και γενικότερα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτός ο κόσμος μάς αντιμετωπίζει πλέον ως αθλητές και όχι ως άτομα με αναπηρία και αυτό είναι το σημαντικότερο για μας και τον ευχαριστούμε. Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε ανταπόκριση στο κάλεσμά μας».

Βέβαια, δε θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στη σπουδαία Κωστούλα Ασμαργιανάκη, που “έφυγε” νωρίς, αλλά ποτέ δεν ξεχάστηκε από την ομάδα στην οποία προσέφερε πολλά.

«Δε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την Κωστούλα, γιατί όπου και αν κοιτάξουμε στην ομάδα, θα δούμε το αποτέλεσμα της δουλειάς της. Η φετινή πορεία είναι ολόκληρη αφιερωμένη στην Κωστούλα, κάθε νίκη, κάθε καλάθι, κάθε άμυνα. Είναι έντονη η μνήμη της κι εμείς οφείλουμε να τη διατηρήσουμε ζωντανή. Αυτό πρέπει να συμβαίνει με άτομα που έχουν αφήσει τέτοιο έργο».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της Κρήτη TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News