Άνοδος στην Γ΄Εθνική μπάσκετ για το Ηράκλειο ΟΑΑ

Μπάσκετ
Άνοδος στην Γ΄Εθνική μπάσκετ για το Ηράκλειο ΟΑΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε και στον 2ο τελικό της ΕΚΑΣΚ το Ρέθυμνο me 78-54...

Στην Γ΄Εθνική κατηγορία του μπάσκετ επιστρέφει το εντυπωσιακό φέτος Ηράκλειο ΟΑΑ που έκαμψε ξανά την αντίσταση του Ρέθυμνο BC με 78-54, στο Lindo Sports Hall αυτή τη φορά, στον 2ο τελικό Ανδρών της ΕΚΑΣΚ κατακτώντας το πρωτάθλημα! Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα έχει κατακτήσει και το Κύπελλο Ανδρών Κρήτης ενώ ένας βασικός κορμός παικτών της, οδήγησε σε τίτλο και το Εφηβικό αλλά και το Παιδικό τμήμα.

Το συγκρότημα του Αλέξανδρου Πετράκη ήταν αποφασιστικό χθες, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν άφησε περιθώρια στην ομάδα του Ρεθύμνου να διεκδικήσει με αξιώσεις το νικηφόρο αποτέλεσμα που θα έστελνε τους τελικούς σε 3ο παιχνίδι.

«Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για τον Όμιλο, για μένα, για τα παιδιά, για όλη την ομάδα! Την αναζητούμε καιρό. Νομίζω ήμασταν η καλύτερη ομάδα φέτος και επάξια πήραμε τον τίτλο που τόσο πολύ θέλαμε. Συγχαρητήρια και στο Ρέθυμνο που έδειξε μεγάλη διάρκεια, πολύ σωστός αντίπαλος, όλα σε αθλητικά πλαίσια. Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο πρωτάθλημα και χαιρόμαστε που κατακτήσαμε αυτό που θέλαμε φέτος. Κατακτήσαμε τρία πρωταθλήματα: Παίδων, Εφήβων, Ανδρών σχεδόν με τα ίδια παιδιά. Αυτό κάτι δείχνει… Στοχεύουμε να μείνουμε ο ίδιος κορμός, το ίδιο πλάνο. Νομίζω είναι πολύ σημαντικό για το σύλλογο που δείχνει ότι κάνει δουλειά», δήλωσε μετά το παιχνίδι ο Αλέξανδρος Πετράκης ενώ ο συνεργάτης τεχνικός του Ρεθύμνου Aντώνης Νταλιάνης είπε: «Συγχαρητήρια στο Ηράκλειο! Ήταν μία σειρά τελικών που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ειδικά στο α΄ παιχνίδι στο Ρέθυμνο, στην έδρα μας. Συγχαρητήρια στον κόουτς του Ηρακλείου, σε όλο το staff και τα παιδιά γιατί δείχνουν ότι με πείσμα, επιμονή και θέληση μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου γιατί για άλλη μια χρονιά φτάσαμε στον τελικό, όμως δεν καταφέραμε να είμαστε αυτοί οι οποίοι θα πανηγυρίσουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν και εδώ και στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρεθύμνου, τους ζητάμε ένα τεράστιο συγνώμη. Καλή συνέχεια στο Ηράκλειο και στην δική μου ομάδα».

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, το Ηράκλειο ΟΑΑ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του παίρνοντας προβάδισμα 13ων πόντων στην 1η περίοδο (23-10) ενώ είχε τον έλεγχο και στη συνέχεια παρά την προσπάθεια του Ρεθύμνου να μειώσει (32-25 στο ημίχρονο). Σαν σε συνέχεια του β΄μέρους του πρώτου αγώνα, οι παίκτες του Πετράκη βρήκαν λύσεις από τα 6.75μ. , σημειώνοντας δέκα τρίποντα στο δεύτερο 20λεπτο. Έτσι το 41-36 στο 26΄έγινε 54-41 στο 30΄για να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο η διαφορά στη συνέχεια και μέχρι το τελικό 78-54. Τα δεκάλεπτα: 23-10, 32-25, 54-41, 78-54.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Πετράκης-Ρυακιωτάκης): Μαρής, Μαχαιριανάκης 21 (2), Κατσούρρι Ε. 8(1), Κατσούρρι Ι. 9, Μανδάλης, Σαρρής 7(1), Μπουραντάς 3(1), Κανατάκης 6(2), Πετράκης 8(2), Σπηλιόπουλος 2, Κουγιουμουτζής 14, Μαρτίνα.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Μητρόπουλος): Ρέκκας 3 (1), Χλιαράς 2, Ασουμανάκης 2, Κούμουλος 19 (2), Βλαχάκης 4(1), Μαραυγάκης 4 (1), Στέβοβιτς 3, Κυρίτση 10 (2), Ηλιάδης, Τσιάτσος 2, Ζουμπουλάκης 5, Φωτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News