Η Αναγέννηση ήρθε για να μείνει στις Εθνικές κατηγορίες

Μπάσκετ
Η Αναγέννηση ήρθε για να μείνει στις Εθνικές κατηγορίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μύρων Παπαδάκης μίλησε στην "Κρήτη Σήμερα" για την επιτυχία της ανόδου και τη νέα πρόκληση της Β΄Εθνικής...

Την εντυπωσιακή της πορεία σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου, που κατέκτησε τον τίτλο και την άνοδο στη Β’ Εθνική του μπάσκετ.

Για την προσπάθεια που έγινε, αλλά και αυτή που θα επιχειρηθεί τη νέα σεζόν μίλησε στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ TV” ο τεχνικός της ομάδας Μύρων Παπαδάκης.

«Η χρονιά είναι απόλυτα επιτυχημένη, απ’ όλες τις πλευρές. Όχι μόνο λόγω του αγωνιστικού αποτελέσματος που καταφέραμε και τερματίσαμε πρωταθλητές... Είναι πολύ σημαντικό που, στην πρώτη παρουσία της στις Εθνικές κατηγορίες, η ομάδα κατέλαβε την 1η θέση και την άνοδο. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί στην οικογένεια της Αναγέννησης φτιάχνουμε βήμα-βήμα, εκτός από το ανδρικό τμήμα, την Ακαδημία, όλο το όνομα της Αναγέννησης. Κάνουμε καλή δουλειά», είπε αρχικά ο πρωτεργάτης της επιτυχίας, που παραδέχτηκε ότι η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τον πήχη να έχει τεθεί ψηλά: «Είχαμε βλέψεις υψηλές για την ομάδα. Πιστεύουμε πάρα πολύ στους αθλητές μας. Τα παιδιά που πέρυσι μας ανέβασαν στην κατηγορία ήταν και φέτος οι πρωταγωνιστές. Είναι πολύ καλοί παίκτες, με πολύ υψηλές παραστάσεις. Σε συνδυασμό με τα έμπειρα παιδιά που ήρθαν, από την αρχή της χρονιάς, είχαμε βλέψεις υψηλές... Βέβαια, ήταν η πρώτη μας συμμετοχή στις Εθνικές κατηγορίες, προχωρούσαμε ταπεινά, αλλά όλοι μέσα μας είχαμε στόχο εξαρχής να πρωταγωνιστήσουμε».

Ο Μύρων Παπαδάκης έκανε και τον απολογισμό του σε αγωνιστικό επίπεδο: «Έχουμε κάνει μία εξαιρετική πορεία σε όλο το πρωτάθλημα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά τον α’ γύρο, με μία μόλις ήττα εκτός έδρας από την Πεντέλη. Δείξαμε από την αρχή τις προθέσεις μας. Εκτός από τις νίκες, ήταν και το μπάσκετ που παίζαμε, ήταν υψηλού επιπέδου και το έχουν αναγνωρίσει οι περισσότερες ομάδες. Στον β’ γύρο κρατηθήκαμε στην 1η θέση της βαθμολογίας μόλις με τρεις ήττες και μετά ετοιμαστήκαμε για τα play offs, που ήταν ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Σίγουρα μπορεί να έκρυβε εκπλήξεις, όμως όλη τη χρονιά παλεύαμε γι’ αυτό το πλεονέκτημα έδρας. Κερδίσαμε τον Πορφύρα στο τελευταίο παιχνίδι και περάσαμε στον τελικό, όπου με τη νίκη κόντρα στην Ηλιούπολη κλείσαμε τη χρονιά ιδανικά».

Αυτός ο υπέροχος κόσμος

Αναμφίβολα ένα από τα δυνατά “χαρτιά” της Αναγέννησης τη φετινή χρονιά ήταν ο κόσμος της, που έδωσε δυναμική, παλμό και ώθηση στην ομάδα: «Ό,τι και να πω για τον κόσμο είναι λίγο! Ο κόσμος που ερχόταν στο γήπεδο κάθε Κυριακή ήταν συγκλονιστικός. Τουλάχιστον στον δικό μας όμιλο είμαστε η μοναδική ομάδα με τέτοια έδρα. Όποια ομάδα ήρθε και έπαιξε στο Αρκαλοχώρι, μόνο τα καλύτερα είχε να πει για όλο αυτό που γινόταν εντός και εκτός γηπέδου. Δημιουργήθηκε και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Αρκαλοχωρίου, ο ΣΦΑ, που έδωσε μία διαφορετική νότα, μία διαφορετική πνοή και παλμό στο κομμάτι της κερκίδας. Ξεκάθαρα ήταν ο 6ος παίκτης της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο που δε χάσαμε κανένα παιχνίδι στην έδρα μας. Όλοι εμείς στην ομάδα και οι παίκτες είχαν ένα κίνητρο παραπάνω γι’ αυτόν τον κόσμο, να του δώσουν χαρά. Ο κόσμος μας στήριξε και στις ήττες. Μετά το κρίσιμο παιχνίδι, που χάσαμε εκτός έδρας, με τον Πορφύρα, ήρθαν στο γήπεδο και μας εμψύχωσαν. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή, που θα μείνει χαραγμένη σε όλους μας. Μας έδωσε ώθηση στη συνέχεια...».

Ο τεχνικός της Αναγέννησης αναφέρθηκε και στα στοιχεία που συνέβαλαν στην επιτυχία: «Η φετινή πορεία ήταν συνδυασμός πολλών παραγόντων. Ξεκινάμε με το διοικητικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό. Αν δεν υπάρχει η διοίκηση να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, δεν μπορεί να γίνει κάτι. Ο κ. Μαραγκάκης και το υπόλοιπο Δ.Σ. έχουν κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά και τους αξίζουν τα εύσημα! Δουλεύουν πρωτοποριακά, ο Σύλλογος αποπνέει υγεία.

Σίγουρα είναι και το αγωνιστικό κομμάτι, οι αθλητές μας είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Είναι παιδιά με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που συμβάλλουν στο οικογενειακό κλίμα που έχουμε στην ομάδα. Είναι πολύ τιμητικό που είμαι προπονητής τους. Είναι ο κόσμος μας, γιατί χωρίς αυτόν μπορεί να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είναι το χορηγικό κομμάτι, ο κόσμος που μας στηρίζει σε δύσκολους καιρούς και τους ευχαριστούμε. Είναι οι τοπικοί φορείς, που επίσης μας έχουν βοηθήσει...».

Ο προπονητής της Αναγέννησης, αφού μίλησε για τον Εργοτέλη, που δυστυχώς υποβιβάστηκε, και τον ΟΦΗ ,που θα βρει “αντίπαλο” η ομάδα του τη νέα χρονιά, αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ανακατασκευής του γηπέδου, αλλά και στις πρώτες σκέψεις για τη Β’ Εθνική: «Σίγουρα έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις, όμως σε αυτή τη φάση κοιτάμε να ξεκουραστούμε. Αυτό που έχουμε γνώμονα είναι να πατάμε γερά στα πόδια μας, να έχουμε συνέπεια. Δε θέλουμε να γίνει προσπάθεια- “φωτοβολίδα”, θέλουμε να καθιερωθεί η ομάδα βήμα-βήμα στις Εθνικές κατηγορίες. Ένα “κλειδί” πάνω σε αυτό το κομμάτι είναι ο βασικός κορμός, εμείς στηρίζουμε τους αθλητές μας. Θα δούμε τι προσθήκες μπορούμε να κάνουμε. Θέλω να παραμείνουν όλα τα παιδιά στην ομάδα, είναι το επίπεδό τους πολύ υψηλό και μπορούν να ανταποκριθούν και στη Β’ Εθνική. Πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι άκρως ανταγωνιστική, θα παλεύει για το καλύτερο και θα προσπαθήσει για όσο ψηλότερα γίνεται...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News