Oι ταλαντούχοι Έφηβοι του Ηρακλείου κέρδισαν τον Ολυμπιακό

Μπάσκετ
Oι ταλαντούχοι Έφηβοι του Ηρακλείου κέρδισαν τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπουδαία νίκη με 59-58 για την 2η αγωνιστική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος…

Μία νίκη από αυτές που ανεβάζουν επίπεδο μία ομάδα, πέτυχαν οι Έφηβοι του Ηράκλειο ΟΑΑ στο δεύτερο παιχνίδι τους για την τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος της Λάρισας. Το συγκρότημα του Γιώργου Μακράκη νίκησε τον ισχυρό Ολυμπιακό με 59-58, δείχνοντας τη δυναμική του απέναντι σε ένα σύλλογο με μία από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες και πλειάδα ταλαντούχων παικτών…

«Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη. Προσπαθούμε 2-3 χρόνια να ανεβάσουμε το επίπεδό μας. Η ομάδα άξιζε μια τόσο σημαντική επιτυχία τα δύο χρόνια που συμμετέχουμε σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και την αφιερώνω στα παιδιά για την προσπάθεια που κάνανε, αλλά και σε αυτά που δεν είναι μαζί μας», είπε μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Ηρακλείου.

Το ξεκίνημα των παιδιών του Μακράκη ήταν καταιγιστικό αφού προηγήθηκαν με 11-0. Ο Ολυμπιακός έκανε σερί 12-0 και πέρασε μπροστά, μετατρέποντας το παιχνίδι σε ντέρμπι. Ο Καλλικάκης τραυματίστηκε στο 16ο λεπτό όμως οι συμπαίκτες του κατάφεραν και παρέμειναν κοντά στο σκορ.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία μέχρι τα τελευταία λεπτά. Εκεί το Ηράκλειο προηγήθηκε με 57-51(02:11 πριν το φινάλε με φόλοου ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ του Κουγιουμτζή) και λίγο αργότερα με 59-51.

Η μείωση του σκορ για τους «ερυθρόλευκους» με 8-0 (τρίποντο του Παπασταύρου, καλάθι του Σπάρταλη, βολές του ίδιου παίκτη) πήγε το σκορ στο 59-58, όμως ο Ολυμπιακός αστόχησε στην τελευταία επίθεση και το Ηράκλειο πανηγύρισε μια ιστορική επιτυχία.

«Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας που παίξανε πολύ καλά και ανταγωνιστικά αλλά φυσικά τα περισσότερα συγχαρητήρια ανήκουν στη δική μας ομάδα καθώς καταφέραμε και πήραμε τη νίκη που αξίζαμε. Ύστερα από τόσες συμμετοχές σε Πανελλήνια δεν έχουμε πάρει νίκη και αυτή ήταν πολύ σημαντική για μας. Τη χρειαζόμασταν και τώρα πάμε δυνατά στο επόμενο παιχνίδι», τόνισε ο Ιντρίτ Κατσούρρι ενώ ο Θοδωρής Γενιτσαρίδης είπε: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη για μια ομάδα από την επαρχία. Κερδίσαμε την πρωταθλήτρια της ΕΣΚΑΝΑ, ομάδα με μεγάλο όνομα που δουλεύει πολύ στις υποδομές. Συνεχίζουμε στα επόμενα παιχνίδια για ότι αξίζουμε. Στο επόμενο ματς θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση στα ημιτελικά».

Σήμερα το Ηράκλειο αγωνίζεται απέναντι στον Κεραυνό Λάρισας στις 19:30.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 34-37, 50-49, 59-58 .

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ (Μακράκης): Σπινθουράκης 10(1), Τζώρτζης 2, Κανατάκης 9, Μαρτίνα 5(1), Γενιτσαρίδης 9, Μακράκης, Καλλικάκης, Σαβουλίδης, Κουγιουμτζής 7, Μηλαθιανάκης, Κατσούρρι 17.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News