Έλληνας έγινε ο Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού

Μπάσκετ
Έλληνας έγινε ο Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπέγραψε το αίτημά του η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αίρνει σειρά και ο Ναζ Μήτρου Λονγκ

Έλληνας έγινε ο Τόμας Γουόκαπ! Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού (πρόσφατα υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο, ήτοι με ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2027) είχε ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό να λάβει την ελληνική υπηκοότητα, με την ΕΟΚ να εισηγείται θετικά και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου να υπογράφει το αίτημα του παίκτη. Είναι μια είδηση που ανοίγει το δρόμο για την χρησιμοποίησή του στην Εθνική, ενώ φυσικά κερδισμένος είναι ο Ολυμπιακός που θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί ως Ελληνα.

Στην τελική ευθεία έχει μπει και η διαδικασία για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου του Ναζ Μήτρου Λονγκ, ο οποίος αγωνίζεται στην Αρμάνι Μιλάνο και έχει Ελληνίδα μητέρα.

Ως εκ τούτου, πλέον διευρύνεται σημαντικά το pool διαθέσιμων νατουραλιζέ παικτών για την Εθνική Ελλάδας, αφού στις επιλογές θα είναι οι Τάιλερ Ντόρσεϊ, Τόμας Γουόκαπ και Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Να σημειώσουμε πάντως ότι μόνο ο ένας εξ'αυτών θα μπορεί να αγωνίζεται κάθε φορά. Εκτός κι αν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ καταφέρει και εξασφαλίσει διαφορετικό διαβατήριο - έχει τη δυνατότητα - από την ελληνική κυβέρνηση, που τον βγάζει από την κατηγορία των νατουραλιζέ και αποκτήσει δικαίωμα να παίζει στην Εθνική κανονικά ως Έλληνας. Κι αυτό διότι απέκτησε διαβατήριο πριν από τα 19 του χρόνια και μπορεί να βγει ο αστερίσκος των νατουραλιζέ.

Κερδισμένος θα είναι κι ο Ολυμπιακός, ο οποίος ανοίγει έτσι ακόμα μία θέση ξένου στο ρόστερ του. Απλώς από τη σεζόν 2023/24.

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News