BCL: Κεκλεισμένων όλα τα εντός έδρας ματς της ΑΕΚ την επόμενη σεζόν

Μπάσκετ
BCL: Κεκλεισμένων όλα τα εντός έδρας ματς της ΑΕΚ την επόμενη σεζόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και πρόστιμο 50.000 για τα επεισόδια με την Χάποελ…

Oλοκληρώθηκε η πειθαρχική διαδικασία που ξεκίνησε το Basketball Champions League για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στα Άνω Λιόσια, με το πόρισμα να είναι αρκετά σκληρό για την Ένωση.

Για την ακρίβεια ο δικαστής επέβαλε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ στην ΑΕΚ, ενώ την υποχρεώνει να παίξει κεκλεισμένων των θυρών όλους τους εντός έδρας αγώνες της επόμενης σεζόν στο BCL. Η εν λόγω τιμωρία θα έχει φυσικά και οικονομικό αντίκτυπο στην ΑΕΚ, αφού θα χάσει μια πηγή εσόδων από τα εισιτήρια που θα έκοβε υπό κανονικές συνθήκες στα ευρωπαϊκά της ματς τη σεζόν 2023-24.

Στην ΑΕΚ ήταν συνειδητοποιημένοι και περίμεναν μια βαριά ποινή επειδή ήταν και υπότροποι (σσ. έπειτα από τα επεισόδια στο παιχνίδι με την Ρέτζο Εμίλια), αλλά οι οποίες κινήσεις θα γίνουν από Πέμπτη - Παρασκευή, αφού άπαντες είναι 100% συγκεντρωμένοι στο Game 3 με τη Χάποελ (19/04, 19:00, COSMOTE SPORT 4 και LIVE από το SPORT24) στο Ισραήλ, το οποίο θα κρίνει και την πρόκριση στο Final Four του BCL.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Το Basketball Champions League ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Μοναδικός Δικαστής ολοκλήρωσε την πειθαρχική διαδικασία για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον προημιτελικό αγώνα της ΑΕΚ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στις 12 Απριλίου 2023 στην Αθήνα και κατέληξε σε απόφαση.

Μετά από προσεκτική εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων, ο Μοναδικός Κριτής του Basketball Champions League αποφάσισε ότι θα επιβληθούν οι ακόλουθες κυρώσεις στην ΑΕΚ:

Να είναι κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι εντός έδρας αγώνες της επόμενης σεζόν του BCL στους οποίους θα συμμετάσχει ο σύλλογος.

Ο σύλλογος θα πληρώσει πρόστιμο 50.000 ευρώ (πενήντα χιλιάδες ευρώ).

Η απόφαση έχει ήδη κοινοποιηθεί και στους δύο συλλόγους".

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News