Με στόχο το 1-1 η ΑΕΚ κόντρα στην Χάποελ

Μπάσκετ
Με στόχο το 1-1 η ΑΕΚ κόντρα στην Χάποελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νοκ άουτ ματς για τον Προμηθέα κόντρα στην Μπουργκ

Με τους επαναληπτικούς των προημιτελικών επιστρέφει η δράση στο Basketball Champions League, με την ΑΕΚ να υποδέχεται στις 17:30 στα Άνω Λιόσια την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η Ένωση θέλει μόνο νίκη για να γυρίσει τη σειρά και να διεκδικήσει την πρόκριση εκτός έδρας αφού στο πρώτο ματς είχε χάσει με 64-55. «Έχουμε μπροστά μας μία αναμέτρηση, στην οποία υπάρχει ως παράγοντας το «πρέπει». Στους περισσότερους αγώνες αυτής της κατηγορίας και αυτής της ισχύος, έχουμε δείξει, ωστόσο, ωριμότητα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Είναι αυτονόητο, ότι θέλουμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε μπροστά στον κόσμο μας, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στα Ιεροσόλυμα», είπε για παιχνίδι ο Ηλίας Καντζούρης και συνέχισε: «ροερχόμαστε από μία αναμέτρηση, που δείξαμε πολύ καλά στοιχεία. Θα πρέπει να φροντίσουμε όλοι, ώστε να είμαστε προσεκτικοί στα κρίσιμα σημεία του αγώνα με Χάποελ, έτσι ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα, που επιδιώκουμε. Θα θέλαμε να είμαστε πλήρεις, δεν είμαστε. Έχουμε μάθει σ’ αυτή τη συνθήκη. Σίγουρα, κάθε απώλεια είναι πρόβλημα, πολύ περισσότερο σ’ αυτή τη φάση. Όπως έχω πει, όμως, είμαστε εδώ για να δίνουμε λύση στα προβλήματα. Μέσω της ομαδικής λειτουργίας και της καλύτερης εκτέλεσης, θα μπορέσουμε λοιπόν να δώσουμε αρκετές λύσεις στην ομάδα μας.

Η παρουσία του κόσμου είναι ιδιαίτερα σημαντική, όπως είναι άλλωστε κάθε φορά. Ακόμη συζητάμε μέσα στην ομάδα την ατμόσφαιρα, που ζήσαμε στην αναμέτρηση με την Γαλατασαράι, όταν και καταφέραμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ενέργεια, που μας δίνει ο κόσμος μας είναι αξιοσημείωτη, και τον περιμένουμε ξανά, για να μας συμπαρασταθεί σ’ αυτό το παιχνίδι, που θα κρίνει πολλά για την ευρωπαϊκή μας πορεία».

Με Μπουργκ ο Προμηθέας

Στις 21:00 ο Προμηθέας υποδέχεται την Μπουργκ, για τους «16» του Eurocup, σε νοκ άουτ παιχνίδι. 

Με σχετικά εύκολη νίκη επί του Αμβούργου (87-79), η Προμετέι προκρίθηκε στα προημιτελικά του EuroCup και περιμένει την αναμέτρηση Προμηθέας - Μπουργκ (12/4) για να μάθει τον αντίπαλό της.

Η ουκρανική ομάδα, η οποία λόγω εμπόλεμης κατάστασης αγωνίζεται στη Ρίγα, έκλεισε την φάση των ομίλων πρώτη στο γκρουπ της με 14-4 και πλέον χρειάζεται τρία βήματα για να βρεθεί στη EuroLeague της περιόδου 2023/24.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News