"Το έπος της ΑΕΚ του '68 έκανε τους Κρητικούς να παίξουν μπάσκετ..."

Μπάσκετ
"Το έπος της ΑΕΚ του '68 έκανε τους Κρητικούς να παίξουν μπάσκετ..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του ΟΦΗ στις "Αθλητικές Ιστορίες" με τον Γιώργο Μιμίκο που θα προβληθούν απόψε (21.50) στην ΚΡΗΤΗ TV...

Η χθεσινή ημερομηνία ήταν μια μεγάλη επέτειος για το ελληνικό μπάσκετ. Ήταν η ημερομηνία που μέσω της ΑΕΚ ο ελληνικός αθλητισμός πανηγύρισε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο σε οποιοδήποτε άθλημα...

Και μάλιστα μπροστά σε 80.000 κόσμο (Ρεκόρ Γκίνες που δεν πρόκειται να σπάσει) στον αγώνα που είδαν οι περισσότεροι θεατές που είδαν ποτέ αγώνα μπάσκετ στον ιερό αγωνιστικό χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο).

Το παιχνίδι τότε το άκουσε σχεδόν όλη η Ελλάδα ραδιοφωνικά από τη φωνή του Βασίλη Γεωργίου, ακόμα και οι φίλαθλοι στο στάδιο που δεν έβλεπαν καλά! Μέσα στους ακροατές και πολλά νέα παιδιά στην Κρήτη που έκαναν αθλητισμό και εκείνο το βράδυ πήραν την απόφαση να παίξουν μπάσκετ!

Όπως είπαν στις "Αθλητικές Ιστορίες" και τον Γιώργο Μιμίκο (ΚΡΗΤΗ TV-απόψε 21.50) οι περισσότεροι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του ΟΦΗ, "το έπος της ΑΕΚ του 1968" που πήρε το Ευρωπαϊκό μόνο με Έλληνες τους έκανε να παίξουν μπάσκετ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News