Ρίχνονται στη μάχη play offs και outs Αναγέννηση και ΟΦΗ

Μπάσκετ
Ρίχνονται στη μάχη play offs και outs Αναγέννηση και ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τη σωτηρία στην Β΄μπάσκετ η ομάδα του Ράλλη, για την άνοδο από την Γ΄μπάσκετ αυτή του Παπαδάκη...

Ανοίγει σήμερα η αυλαία για τα play offs και play outs στην Β΄ και Γ΄ μπάσκετ με κρητικό ενδιαφέρον αφού στη μάχη ρίχνονται ο ΟΦΗ και Αναγέννηση. Αποχαιρέτησε την Β΄κατηγορία η ομάδα του ΑΟΚ Χανιά και την Γ΄ο Εργοτέλης μετά τις χθεσινές εξελίξεις... 

Ξεκινώντας από τον ΟΦΗ, το συγκρότημα το Βασίλη Ράλλη διεκδικεί την ανανέωση της παραμονής του στην κατηγορία κόντρα στον Δούκα με τη σειρά να είναι στο 1-1 και ενώ χρειάζονται τρεις νίκες για την παραμονή. Η ομάδα του Ηρακλείου, που έχει το πλεονέκτημα έδρας υποδέχεται σήμερα (17:00) στο κρισιμότερο ίσως παιχνίδι της σειράς τον Δούκα και θέλει τη νίκη για να αποκτήσει προβάδισμα στην διεκδίκηση της παραμονής. Τόσο ο Βασίλης Ράλλης όσο και ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την ομάδα στο σημερινό παιχνίδι.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, καλεί τον κόσμο της ομάδας, τα μέλη του Ερασιτέχνη ΟΦΗ αλλά και όλο το μπασκετικό κοινό της πόλης, στον αγώνα της χρονιάς, που δίνει την Τετάρτη (5/4, 5:00μμ) στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου με αντίπαλο τον Δούκα για τα πλέι-άουτ της Β' Εθνικής μπάσκετ. Όλοι στο γήπεδο, για να βοηθήσουμε τον μπασκετικό ΟΦΗ, να κάνει το μεγάλο βήμα, παραμονής στην κατηγορία", τονίζουν στον Ερασιτέχνη.

Στο άλλο παιχνίδι των play outs θα παίξουν (18:00) Κηφισιά- Διαγόρας (2-0). Για τα play offs έχουμε: (17:00) Πανιώνιος-Π. Φάληρο (2-0), (17:30) Πανελευσινιακός- Πρωτέας Βούλας (2-0).

Σε ότι αφορά στην Γ΄ μπάσκετ, η Αναγέννηση θα λάβει μέρος στα play offs διεκδικώντας την άνοδο, με αντίπαλο τον Πορφύρα στην Α΄ φάση και τη σειρά να είναι στο 1-1. Το πρώτο παιχνίδι γίνεται σήμερα (17:00) στο Αρκαλοχώρι με το συγκρότημα του Μύρωνα Παπαδάκη να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Η πρόκριση στην Β΄ φάση θα κριθεί στις τρεις νίκες. Στο άλλο παιχνίδι των play offs θα παίξουν Πέρα- Ηλιούπολη (0-2). Οι νικητές των δύο αυτών συναντήσεων θα παίξουν μεταξύ τους για το εισιτήριο ανόδου, σε σειρά με τρεις νίκες.

Πρόωρος υποβιβασμός

Ο Εργοτέλης βρισκόταν εκ των προτέρων σε δύσκολη θέση, σε ότι αφορά στην παραμονή του στην κατηγορία αφού ήταν σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τον Πανναξιακό που είχε το 2-0 στη σειρά και ενώ σήμερα ήταν προγραμματισμένο το πρώτο παιχνίδι τωνplay outs στη Νάξο. Για την παραμονή της η ομάδα του Γιάννη Βισκαδουράκη θα έπρεπε να κάνει τρεις νίκες επί του Πανναξιακού! Έτσι αποφασίστηκε να μην ταξιδέψει η ομάδα στη Νάξο, να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά και μαζί την διεκδίκηση των όποιων ελπίδων παραμονής…

Στα άλλα παιχνίδια των play outs θα παίξουν: (20:00) Κρόνος Αγίου Δημητρίου- Κορωπί (0-2), (17:30) Πεντέλη- Χαλάνδρι (1-1), (17:15) Άρης Νικαίας- Μελίσσια (1-1). Οι νικητές 1ου-4ου και 2ου-3ου ζευγαριού θα παίξουν μεταξύ τους στη συνέχεια και οι δύο ομάδες που θα κάνουν τρεις νίκες και στη συνέχεια, θα παραμείνουν στην κατηγορία ενώ οι υπόλοιπες έξι ομάδες θα την αποχαιρετήσουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News