Φιλικό με τις ΗΠΑ θα δώσει η Εθνική μπάσκετ στο Άμπου Ντάμπι

Μπάσκετ
Φιλικό με τις ΗΠΑ θα δώσει η Εθνική μπάσκετ στο Άμπου Ντάμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλο διεθνές τουρνουά 18-20 Αυγούστου…

Η  διεθνής έκθεση στο Βερολίνο έκρυβε μια έκπληξη για την Εθνική Ανδρών και τους Ελληνες φιλάθλους του μπάσκετ. Οπως ανακοινώθηκε από το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού των Ηνωμέρων Αραβικών Εμιράτων και της USA Basketball, θα διεξαχθεί μεγάλο τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι το διάστημα 18-20 Αυγούστου, με τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας, της Team USA και της Γερμανίας.

Το συγκεκριμένο τουρνουά θα διεχαθεί λίγες μέρες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 που θα διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου με 10 Σεπτεμβρίου και θα είναι τα τελευταία ματς προετοιμασίας των ομάδων πριν από το ταξίδι, είτε στις Φιλιππίνες, είτε στην Ιαπωνία, είτε στην Ινδονησία. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να είναι επικεφαλής ενός εκ των 8 ομίλων, με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για τις 29 Απριλίου.

Βάσει προγράμματος, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στις 18 Αυγούστου και την Γερμανία στις 19 Αυγούστου. Την τελευταία ημέρα του τουρνουά, οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την Γερμανία στις 20 Αυγούστου.

Ήταν μια συμφωνία που είχε έρθει εδώ και καιρό και σκοπός ήταν να ανακοινωθεί από όλους τους εμπλεκόμενους σήμερα (8/3), όμως η Ελληνική Ομοσπονδία συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος (σήμερα είναι κλειστά τα γραφεία), δεν προέβη από την πλευρά της σε κάτι επίσημο.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος από την πλευρά του βρέθηκε από χθες (7/3) στο Βερολίνο και η παρουσία του ήταν προγραμματισμένη για τη συγκεκριμένη ημέρα εδώ και πολύ καιρό. Όταν δηλαδή είχε ολοκληρωθεί η συμφωνία για αυτό το σημαντικό τουρνουά και δεν γινόταν να αναβληθεί, αφού είχε συμπεριληφθεί στις δράσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Αμπου Ντάμπι, για την διεθνή τουριστική έκθεση, που διεξάγεται στο Βερολίνο.

"Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για την ελληνική κοινωνία λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος με 57 νεκρούς. Από αυτή τη θέση θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων", σχολίασε αρχικά στην ομιλία του στην εκδήλωση ο Βαγγέλης Λιόλιος και συμπλήρωσε:

"Όσον αφορά στα σημερινά νέα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Οι Εθνικές ομάδες ΗΠΑ, Γερμανίας και Ελλάδας έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία. Το τουρνουά στο οποίο θα λάβουμε μέρος αποτελεί το τελευταία στάση πριν τα επίσημα παιχνίδια.

Είναι ένα ιστορικής σημασίας και ξεχωριστό τουρνουά, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι και αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι θα λάβει μέρος σε αυτό. Είμαι βέβαιος για την πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση και ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες παγκόσμιου ενδιαφέροντος με την παρουσία όλων των μεγάλων αστέρων αυτών των τριών Εθνικών ομάδων.

Είναι σπουδαίο για μας το γεγονός ότι θα συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ. Το καλύτερο τουρνουά, σε μια φιλόξενη χώρα με τρεις από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ γι’ αυτό".

Aπό την πλευρά του ο Τζιμ Τούλι, CEO της USA Basketball, δήλωσε: "Είμαστε ευγνώμονες στην Ομοσπονδία της Ελλάδας και της Γερμανίας για την συμμετοχή τους στο τουρνουά ενώ προετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, την κατά τεκμήριο πιο δύσκολη διοργάνωση".

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι σίγουρα ακόμα μία απόδειξη ότι το στάτους της Εθνικής Ανδρών ανεβαίνει συνεχώς, με την ΕΟΚ να φροντίζει με αυτή την κίνηση για το αγωνιστικό πλαίσιο της προετοιμασίας, χωρίς βέβαια να μπορεί να παραβλεφθεί και η εμπορική εκμετάλλευση αυτών των αγώνων χάρη στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σε δύο πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, με το πρώτο να είναι προγραμματισμένο για τις 2 Αυγούστου στην Λιουμπλιάνα και το δεύτερο στις 4 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, σε μία ακόμα κίνηση που συνδυάζει το αγωνιστικό με το εμπορικό κομμάτι, σε μία νέα εποχή για το ελληνικό μπάσκετ.

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News