Final-8: Πανάξιος Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Final-8: Πανάξιος Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ εύκολα νίκησε 57-85 το Περιστέρι και πήρε κούπα... back to back στα "Δύο Αοράκια"

Back to back Κυπελλούχος Ελλάδας είναι ο Ολυμπιακός, που διατήρησε τα σκήπτρα, κερδίζοντας στον τελικό του Final-8 στο κλειστό στα Δύο Αοράκια το Περιστέρι με 57-85, αποδεικνύοντας γιατί θεωρείται η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα. Με προσήλωση στο παιχνίδι της σε άμυνα και επίθεση, συγκροτημένη, αποτελεσματική και πλήρης σε κάθε θέση, δεν είχε πρόβλημα απέναντι στο Περιστέρι που δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να ακολουθήσει το ρυθμό που επέβαλαν οι ερυθρόλευκοι.  

Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 11 τρόπαια στο θεσμό στην 20η συμμετοχή του σε τελικό, απέναντι σε μία ομάδα που μπορεί να εμφανίστηκε σήμερα αδύναμη να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του αντιπάλου ωστόσο της αξίζουν τα εύσημα για την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου για 1η φορά στην ιστορία της υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Σπανούλη.  

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος:  

*1ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 10-26 : Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό που μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Περιστέρι. Με Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ οδηγούς έφτασε μέχρι και στο +16 (7-23) 1,13’’ πριν την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου , διαφορά που διατήρησε και στη λήξη (10-26). 

*2ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 21-45  : Στην 2η περίοδο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εμφανίστηκε ακόμη πιο αποτελεσματική . Έτσι η διαφορά διαδοχικά αυξήθηκε, φτάνοντας μέχρι και το εντυπωσιακό  +30 (11-41) 4.10’ πριν το ημίχρονο .  

3o ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 34-68 : Και στην 3η περίοδο η έμπειρη ομάδα του Ολυμπιακό, απόλυτα προσηλωμένη στην αμυντική της λειτουργία και με λύσεις στην επίθεση, άνοιξε την ψαλίδα στους 34 πόντους (27-61)  

4o ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 57-85 : Χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό κύλησε η 4η περίοδος, με τις δύο ομάδες να γνωρίζουν ότι το παιχνίδι είχε κριθεί. Με τον Πίτερς να έχει 8 στα 11 τρίποντα ο Ολυμπιακός έφτασε στο +39 (40-79). Στη συνέχεια ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες, το Περιστέρι βρήκε κάποιες λύσεις επιθετικά και μείωσε στους 22π. (57-79 ) , 1.40΄πριν το τέλος με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με 57-85 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News