LIVE: Ο έμπειρος Ολυμπιακός κόντρα στην ομάδα έκπληξη του Περιστερίου μάχονται για το Κύπελλο

Μπάσκετ
LIVE: Ο έμπειρος Ολυμπιακός κόντρα στην ομάδα έκπληξη του Περιστερίου μάχονται για το Κύπελλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρακολουθείστε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το neakriti.gr

 Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε τον Ολυμπιακό Κυπελλούχο με 57-85.

*4o ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 57-85 : Χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό κύλησε η 4η περίοδος, με τις δύο ομάδες να γνωρίζουν ότι το παιχνίδι έχει κριθεί. Με 3π. του Πίτερς οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά έφτασαν στο +39 (40-79).Στη συνέχεια ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες, το Περιστέρι βρήκε κάποιες λύσεις επιθετικά και μείωσε στους 22π. (57-79 ) , 1.40΄πριν το τέλος.

*Τι κι αν ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται στην ομάδα του Περιστερίου; Ο κόσμος του Ολυμπιακού αναγνωρίζοντας την επιτυχημένη πολυετή παρουσία του στην ομάδα των ερυθρολεύκων, φωνάζει επανειλημμένως, ρυθμικά το όνομα του...

*Ο κόσμος ζήτησε να μπει στο παιχνίδι ο Τζορτζ Πάπας, και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ικανοποίησε το αίτημά του, με τον ομογενής παίκτη του Ολυμπιακού να γνωρίζει την αποθέωση.

*3o ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 34-68 : Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να κατέβασαν ταχύτητα στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου ωστόσο το Περιστέρι εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά άστοχο! Το γεγονός βέβαια δεν άφησε ανεκμετάλλευτο η έμπειρη ομάδα του Ολυμπιακό, απόλυτα προσηλωμένη στην αμυντική της λειτουργία και με λύσεις στην επίθεση, άνοιξε την ψαλίδα στους 34 πόντους (27-61) 3 λεπτά πριν το 30λεπτο. Το παιχνίδι μοιάζει να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα πλέον… 

*Και σήμερα τα αδέλφια Αγγελόπουλοι βρίσκονται στο κλειστό στα Δύο Αοράκια παρακολουθώντας την προσπάθεια του Ολυμπιακού.

*ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ : Μπίλαν 2, Φρανσίσκο 5 (1), Κόλεμαν, Μωραΐτης 3 (1), Ραντάνοβ 2, Πουλιανίτης, Ντένμον 5 (1/5 σουτ), Κασελάκης 3 (1/5 σουτ), Χουγκάζ, Χάμερ 1, Ζούγρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ, Κάναν 3 (1/3 τρίποντα), Λαρεντζάκης, Φαλ 6 (3/5 δίποντα, 2 ασίστ), Βεζένκοβ 10 (2 τρίποντα, 3 ασίστ), Παπανικολάου 7 (1), Μπόλομποϊ 1, Πίτερς 11 (3/4 τρίποντα), ΜακΚίσικ 2.

*2ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 21-45  : O Ολυμπιακός εμφανίζεται αποτελεσματικός σε όλες της γραμμές σε άμυνα και επίθεση και το Περιστέρι δεν μπορεί να αντιδράσει. Έτσι η διαφορά διαδοχικά αυξάνεται , φτάνοντας μέχρι και το εντυπωσιακό  +30 (11-41) 4.10’ πριν το ημίχρονο.  

*ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Περιστέρι: 2/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα,5 ριμπάουντ ( 3 αμυντικά + 2 επιθετικά), 3 ασίστ, 4 λάθη

Ολυμπιακός: 7/10 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ ( 6 αμυντικά + 2 επιθετικά), 9 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 λάθη, 2 μπλοκ

*1ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ 10-26 : Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό που μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Περιστέρι. Με Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ οδηγούς έφτασαν μέχρι και στο +16 (7-23) 1,13’’ πριν την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου , διαφορά που διατήρησαν και στη λήξη (10-26).

*Ενός λεπτού σιγή ,πριν το παιχνίδι, για τα χιλιάδες θύματα του καταστροφικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία. 

*Πριν την έναρξη του αγώνα ο Βασίλης Σπανούλης αγκαλιάζει έναν έναν τους παίκτες της βασικής του πεντάδας ενώ δια χειραψίας χαιρετάει όλο το προπονητικό τιμ, τους παίκτες που βρίσκονται στον πάγκο αλλά και το υπόλοιπο επιτελείο της ομάδας του.

*Το Περιστέρι ξεκινάει με τους: Φρανσίσκο, Ντένμον, Ραντάνοβ, Κασελάκη και Μπίλαν.

Στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού βρίσκονται οι: Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ.

*Ένθερμο χειροκρότημα κατά την είσοδο των ομάδων, με τον Βασίλη Σπανούλη να αποθεώνεται από το κοινό που βρίσκεται στο κλειστό.

*Kαι σήμερα πάντως το γήπεδο δεν είναι γεμάτο. Αρκετά είναι τα παράπονα φιλάθλων που ήθελαν να βρεθούν στα Δύο Αοράκια αλλά δεν τα κατάφεραν με τον τρόπο που έγινε η διαχείριση διάθεσης των εισιτηρίων. Είναι απορίας άξιο γιατί προτιμήθηκε να παραμείνουν αδιάθετα τόσα εισιτήρια…

*Τα συγκροτήματα «Μαυρόκωστα» δίνουν το δικό τους χρώμα στο σημερινό τελικό, κερδίζοντας για μία ακόμη φορά τις εντυπώσεις υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής.

*Oι δύο ομάδες έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση. 

*Η μεγάλη στιγμή έφτασε για το Final-8 του Κυπέλλου Μπάσκετ . Ο Ολυμπιακός και το Περιστέρι αναμετρώνται στον τελικό της διοργάνωσης (19:15) στα Δύο Αοράκια. Μείνετε στο neakriti.gr για την εξέλιξη του αγώνα.

Είναι ο πρώτος τελικός στην ιστορία του Περιστερίου και ο πρώτος τελικός - ως προπονητής - του Βασίλη Σπανούλη.

Στον αγώνα υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί (Ολυμπιακός) και αουτσάιντερ (Περιστέρι). Σε ένα παιχνίδι - και δει τελικό – όλα γίνονται όμως με το Περιστέρι να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι πριν από σχεδόν ένα μήνα έφτασε μία ανάσα μακριά από το να σπάσει το αήττητο των "ερυθρόλευκων". Τότε, στις 23 Ιανουαρίου, ήταν ο Τόμας Γουόκαπ που με buzzer-beater έδωσε στον Ολυμπιακό την νίκη (86-87) μέσα στο Περιστέρι, με τον Ολυμπιακό σίγουρα να έχει και αυτός υπόψη ότι δεν έχει περιθώριο να υποτιμήσει τον αντίπαλο.

Photos intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News