ΚΥΠΕΛΛΟ- FINAL 8: Να αγκαλιάσει ο κόσμος το θεσμό

Μπάσκετ
ΚΥΠΕΛΛΟ- FINAL 8: Να αγκαλιάσει ο κόσμος το θεσμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνέντευξη Τύπου του Ηρακλείου για τη γιορτή του μπάσκετ…

Για το πρωτοποριακό και ιστορικό Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8 που αρχίζει σήμερα στο Ηράκλειο (16-19/2) μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι φορέων της Κρήτης και της ΕΟΚ, με κοινό και δυνατό μήνυμα να είναι μια γιορτή του Μπάσκετ αυτή η διοργάνωση και να χαρεί ο κόσμος όμορφες αθλητικές στιγμές.

Νίκος Νικολόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ): «Ξαναβρισκόμαστε στην Κρήτη, στο φιλόξενο Ηράκλειο, είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση καθώς για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια διεξάγεται με αυτή τη μορφή του Final 8. Κάτι που γίνεται σε άλλες χώρες εδώ και καιρό. Τολμήσαμε να κάνουμε αυτή τη διοργάνωση ενώ κάποιοι έλεγαν ότι δεν ήταν ακόμη η στιγμή. Εμείς όμως πιστεύαμε ότι είναι η στιγμή και φέτος θεωρούμε ότι είναι μια γιορτή για όλους, την Κυριακή το βράδυ πιστεύω θα είμαστε όλοι χαρούμενοι και βέβαια περισσότερο ο νικητής του θεσμού. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Δήμο Ηρακλείου, όσο και την Περιφέρεια, που σε κάθε κάλεσμά μας τους έχουμε αρωγούς και συμμετέχουν ευχάριστα σε όλες τις εκδηλώσεις μας. Παράλληλα έχουμε δημιουργήσει κάποιες δράσεις, που αφορούν επισκέψεις στο 1ο ειδικό σχολείο, εθελοντική αιμοδοσία και ένα event με παιδιά με ειδικές παθήσεις και αναπηρίες, επειδή θεωρούμε ότι ο αθλητισμός είναι για όλους

Θα είναι ευχαρίστησή μας να το αγκαλιάσει ο κόσμος αυτό το πρωτοποριακό τουρνουά, να δούμε καλό μπάσκετ σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα και να κερδίσει ο καλύτερος. Ο συνδυασμός όλων αυτών θα είναι για εμάς η καλύτερη επιβράβευση για το Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8 και θα είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Άλλωστε τα πράγματα είναι τέλεια εδώ, όλα συναινούν σαν συνθήκες να είναι η διοργάνωση άρτια. Δε φοβόμαστε τίποτα σχετικά με τη διοργάνωση και φέτος οι φίλαθλοι μπορούν να είναι όλοι μαζί στις κερκίδες και το γεγονός ότι αγκαλιάστηκε απ’ τις ομάδες όλες εξ αρχής μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι».

Γεώργιος Πιτσούλης (Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης): «Καλωσορίζω τον αγαπητό φίλο τον κ. Νικολόπουλο. Ξεκινάμε με μια ρήση του Καζαντζάκη. Πέρσι ήταν ΄φτάσε όπου μπορείς’, φέτος είναι ‘φτάσε όπου δεν μπορείς’. Είναι μια γιορτή που δεν είναι μόνο για μπάσκετ, που μετέχουν πολλές ομάδες και θα έχουν οι πολίτες της Κρήτης και όλης της χώρας την ευκαιρία να δουν αυτό το τεράστιο αθλητικό γεγονός. Είναι χαρά μας και τιμή μας που φιλοξενούμε αυτή τη διοργάνωση που είναι πολύ μεγάλη και θα έχει απήχηση σε όλον τον κόσμο. Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια έχει κάνει πολλές δράσεις, έχουμε μοιράσει 2500 μπάλες και θα το συνεχίσουμε, γιατί πιστεύουμε στις αξίες του αθλητισμού. Ευχαριστούμε και πάλι την ΕΟΚ, τον Δήμο Ηρακλείου που διατηρεί τους αθλητικούς χώρους σαν στολίδια και όλο το φίλαθλο κοινό που στηρίζει και αγκαλιάζει κάθε διοργάνωση. Η φετινή γιορτή του μπάσκετ θέλουμε να είναι αληθινά γιορτή και να χαρεί ο κόσμος το άθλημα. Όταν είσαι άρτια οργανωτικά και ο κόσμος αγκαλιάζει εξ αρχής μια τέτοια γιορτή, τα περιθώρια για ασχήμιες στενεύουν»

Κωνσταντίνος Βαρδαβάς (Αντιδήμαρχος Ηρακλείου και Υπεύθυνος τομέα Αθλητισμού): «Καλωσορίζουμε την ΕΟΚ και πάλι, την ευχαριστούμε για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τη FIBA και την τοπική Ένωση. Τα προηγούμενα χρόνια θυμάστε ότι γινόταν με δυσκολία ένας τελικός Κυπέλλου, όμως τώρα φτάσαμε στο Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8 και θα κάνουμε τα πάντα για να είναι επιτυχημένο και αυτό. Θα λείπει δυστυχώς ο Νίκος Τούλης, η σκέψη μας θα είναι με την οικογένειά του. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ομάδες και καλή διαμονή. Θα είμαστε ευχαριστημένοι να κυλήσουν όλα ομαλά και στην πόλη και στο γήπεδο και να χαρεί ο κόσμος καλό μπάσκετ και να δούμε πολλά παιδιά στο γήπεδο. Θα είμαστε σε εγρήγορση για να μην γίνει τίποτα. Έχουμε δουλέψει σκληρά για τη διοργάνωση και το μόνο που μας ανησυχεί είναι μήπως συμβεί κάποιο απίθανο απρόοπτο, τίποτα άλλο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News