Σε ρυθμός Final-8 μπήκε το Ηράκλειο

Μπάσκετ
Σε ρυθμός Final-8 μπήκε το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι προπονητές και αρχηγοί των οκτώ φιναλίστ...

Σε ρυθμούς Κυπέλλου Final-8 κινείται ήδη το Ηράκλειο καθώς από την προσεχή Πέμπτη και μέχρι την Κυριακή, το κλειστό στα «Δύο Αοράκια» θα φιλοξενήσει τη γιορτή του μπάσκετ για την ανάδειξη του νέου τροπαιούχου της χρονιάς! Σήμερα στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης με τη συμμετοχή των προπονητών και των αρχηγών των οκτώ ομάδων, παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και της Πολιτείας.

«Είναι ένα Final -8, είναι γιορτή για όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό και κυρίως για τις ομάδες. Στην Κρήτη θα γίνουν εντός και εκτός γηπέδου ενέργειες. Αθλητισμός δεν είναι μόνο τα παιχνίδια, αλλά όλες οι παράλληλες δράσεις που θα γίνονται συνεχώς και θα εμπλουτίζονται», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου για την υποστήριξη. Σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις προπονητών και αρχηγών:

Περικλής Ταυρόπουλος (προπονητής Πανιωνίου): «Είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε στο Final 8. Πριν λίγο καιρό ήμασταν στο Final 8 UNICEF Trophy και το κατακτήσαμε. Ο στόχος για μας είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Για μας είναι γιορτή».

Δημήτρης Βεργίνης (αρχηγός Πανιωνίου): «Εύχομαι να γίνει μια πολύ ωραία διοργάνωση και να την ευχαριστηθεί όλος ο κόσμος. Όσον αφορά στη δική μου ομάδα, είναι τεράστια επιτυχία που ο Πανιώνιος ενώ είναι στη Β’ Εθνική έφτασε στο Final 8».

Ηλίας Καντζούρης (προπονητής ΑΕΚ): «Βρισκόμαστε μπροστά στον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς, όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν. Πάμε να τα δώσουμε όλα και θα δούμε πόσο μακριά θα μας πάει αυτό. Με σεβασμό προς όλους αλλά χωρίς ίχνος φόβου».

Δημήτρης Μαυροειδής (αρχηγός ΑΕΚ): «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε μια γιορτή. Ελπίζουμε να γίνει όπως στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Το Κύπελλο είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το πρωτάθλημα, δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Εμείς το έχουμε αποδείξει».

Βασίλης Σπανούλης (προπονητής Περιστερίου): «Είναι πολύ όμορφο που διοργανώνεται ένα Final 8 στην Ελλάδα, όπως σε όλη την Ευρώπη. Έπρεπε να γίνει και πρέπει να γίνει θεσμός από εδώ και πέρα. Να λειτουργήσουμε σε ευρωπαϊκά δεδομένα και να μην είμαστε τόσο κολλημένοι απέναντι σε πράγματα που θεωρούνται λογικά στην Ευρώπη».

Λεωνίδας Κασελάκης (αρχηγός Περιστερίου): «Για μένα είναι ευχάριστο που ο θεσμός θα αποτελέσει γιορτή και το άθλημά μας θα αναβαθμιστεί. Όλοι μας χαιρετίζουμε τη νέα μορφή του θεσμού».

Άρης Λυκογιάννης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συμμετέχουμε σε αυτό το Final 8. Ήταν ένας στόχος για μας εξ αρχής. Είναι κάθε παιχνίδι τελικός, κερδίζεις και συνεχίζεις, χάνεις και πας σπίτι σου».

Βαγγέλης Μαργαρίτης (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Όλοι στην ομάδα είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτό το πρώτο Final 8. Ήταν στόχος να βρεθούμε εδώ. Θα παλέψουμε πολύ, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας…».

Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής Ολυμπιακού): «Δεν μπορούμε εμείς να δώσουμε τίτλο φαβορί στην ομάδα μας. Η προσέγγιση θα είναι όπως όλων. Είναι διαφορετική συνθήκη το Final 8, γιατί αν πάμε ως τον τελικό θα δώσουμε τρία ματς σε τρεις μέρες. Πρέπει να πάμε στην Κρήτη, να παίξουμε όπως συνηθίζουμε και αν πάνε όλα καλά να πάρουμε το Κύπελλο».

Κώστας Παπανικολάου (αρχηγός Ολυμπιακού): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους γίνεται ένα Final 8 και πρέπει όλοι μας να το διαφυλάξουμε, ώστε να γίνεται όλο και καλύτερο και να πάει σε όλη την Ελλάδα. Σε μονά παιχνίδια δεν υπάρχουν πολλά τρικ και μυστικά, όλα μπορούν να συμβούν».

Γιάννης Καστρίτης (προπονητής Άρη): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την προσπάθειά μας που μας οδήγησε στο Final 8. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό, θα προετοιμαστούμε όπως πάντα και επιθυμούμε να παίξουμε στο δικό μας επίπεδο».

Σταύρος Σχίζας (αρχηγός Άρη): «Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε στο πρώτο Final 8 του Κυπέλλου. Ελπίζω να το ευχαριστηθούν όλοι και κυρίως ο κόσμος. Θα πάμε να παλέψουμε για το καλύτερο όπως κάνουμε πάντα».

Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής Κολοσσού): «Τα συναισθήματα είναι έντονα για μένα όποτε πάω στην Κρήτη, έζησα έντονες στιγμές εκεί με τις εθνικές ομάδες αλλά και με την ΑΕΚ. Είναι σημαντικό για τον Κολοσσό και τη Ρόδο να συμμετέχει σε έναν ιστορικό θεσμό, πόσω μάλλον φέτος που υπάρχει το Final 8.».

Χάρης Γιαννόπουλος (αρχηγός Κολοσσού): «Οι αναμνήσεις είναι καλές για να τις θυμάσαι ή να τις διηγείσαι στα παιδιά σου. Όμως δεν μπορείς να μένεις στο παρελθόν. Δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο πέρα από το παρόν».

Ντέγιαν Ράντονιτς (προπονητής Παναθηναϊκού): «Η προσέγγισή μας είναι ότι επικεντρωνόμαστε στο πρώτο ματς, με τον Κολοσσό».

Γιώργος Παπαγιάννης (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Ο Παναθηναϊκός έχει πάντα στόχο να κατακτά τίτλους, ανεξάρτητα από το πώς είναι η δική μας χρονιά, που δεν έχει πάει όπως θέλουμε».

Οι διαιτητές

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους διαιτητές και τους κομισάριους για τα 4 παιχνίδια της προημιτελικής φάσης.

Πέμπτη 16/02: 15.45 Πανιώνιος - ΑΕΚ Κάρδαρης, Θεονάς, Μαλαμάς (Σκανδαλάκης), 19.15 Περιστέρι bwin- ΠΑΟΚ Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Πιτσίλκας (Ναλετάκης)

Παρασκευή 17/02: 15.45 Ολυμπιακός - Άρης Τσαρούχα, Τζιοπάνος, Κατραχούρας (Μπορμπαντωνάκης), 19.15 Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου Πουρσανίδης Γ., Συμεωνίδης, Χριστινάκης (Πετράκης Νεκτ.).

Τα εισιτήρια

Επίσης όπως έγινε γνωστό από την Ομοσπονδία εξαντλήθηκαν και τα εισιτήρια που αφορούσαν στην Κατηγορία 1, μετά από εκείνα των κατηγοριών Gold, Platinum 1 και Platinum 2. Η διάθεση των εισιτηρίων γινόταν μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ticketmaster. Οι φίλαθλοι έκαναν αίτηση ενδιαφέροντος έως και χθες. Να σημειωθεί πως το ένα εισιτήριο αφορά το σύνολο των επτά αγώνων που μπορεί να διεξαχθούν (τέσσερις προημιτελικοί, δύο ημιτελικοί, τελικός).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News