Απέραντη θλίψη για Νίκο Τούλη, καταιγισμός από συλλυπητήρια

Μπάσκετ
Απέραντη θλίψη για Νίκο Τούλη, καταιγισμός από συλλυπητήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Τούλης και κατατάσσεται δίπλα στους θρύλους του κρητικού και κατ' επέκταση ελληνικού μπάσκετ, ως ένας μέγιστος αναμορφωτής και μέντορας του αθλήματος. Η θλίψη είναι απέραντη και αθλητικοί φορείς και ομάδες εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για την απώλειά του...

«Με αίσθημα βαθιάς θλίψης, έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Νίκου Τούλη. Ένας άνθρωπος που έζησε για το μπάσκετ και πρόσφερε πολλά σε αυτό, αλλά και συνολικά στον αθλητισμό του τόπου του, του Ηρακλείου, δεν είναι πια κοντά μας. Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Ευάγγελος Λιόλιος εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του. Ο Νίκος Τούλης αφήνει ένα μεγάλο κενό, πρώτα και κύρια στους δικούς του ανθρώπους μα και στο άθλημα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Το Κρητικό Μπάσκετ θρηνεί σήμερα για την απώλεια ενός ανθρώπου που έχει γράψει πολλές από τις σελίδες της ιστορίας του. Η μεγάλη καρδιά του Νίκου Τούλη δεν άντεξε, τον πρόδωσε  και ο σπουδαίος αυτός μπασκετάνθρωπος δεν είναι πια ανάμεσα μας.

Ο Νίκος Τούλης έζησε μια ζωή γεμάτη μπάσκετ, σύνδεσε το όνομα του με πολλές από τις χρυσές σελίδες του αθλήματος στη Κρήτη  και το υπηρέτησε με ένα τρόπο που αποτελεί παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Η Ε.ΚΑ.Σ.Κ.  τον ευχαριστεί για όλα όσα πρόσφερε στο άθλημα και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια  προς την οικογένεια του. Τιμώντας τη μνήμη του, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες των πρωταθλημάτων του Σαββατοκύριακου και θα κατατεθεί δωρεά σε κοινωφελές ίδρυμα του νησιού.

ΣΥΔΚΑΚ

Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και τα μέλη του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό του Ιδρυτικού Μέλους του Συνδέσμου μας και επί χρόνια προπονητή με αρκετές διακρίσεις Νίκου Τούλη, ο οποίος είχε συμβάλει στο μέγιστο βαθμό για την εξέλιξη της κρητικής καλαθοσφαίρισης.

Για την θλιβερή αυτή απώλεια, το σύνολο των διαιτητών και μελών του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ., εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του και τους εύχεται κουράγιο και δύναμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει. Ο ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ. θα καταθέσει το συμβολικό ποσό των 100€ εις μνήμην του εκλιπόντος, σε κοινωφελές ίδρυμα στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. Σ.ΒΕ.Κ.Η., στο άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου ενός εκ των ιδρυτών του Συνδέσμου μας, ΝΙΚΟ ΤΟΥΛΗ, στον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στο μπάσκετ, συνήλθε έκτακτα και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

α) Να παραστεί ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ., στην κηδεία.

β) Να κατατεθεί στεφάνι .

γ) Να γίνει δωρεά στο Ίδρυμα Δικαίωμα στη Ζωή, ποσό 100€.

-Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου εκφράζει την βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον θάνατο του Νίκου Τούλη, ενός εκ των σημαντικότερων προπονητών που ανέδειξε τις τελευταίες δεκαετίες το κρητικό μπάσκετ και γενικότερα ο κρητικός αθλητισμός.

Ο κορυφαίος προπονητής μπάσκετ και μέντορας του αθλήματος συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες στιγμές για τον αθλητισμό της Κρήτης, έγραψε την δική του χρυσή ιστορία και βοήθησε χιλιάδες παιδιά να στην αθλητική τους πορεία. Ως μέλος του γραφείου Τμήματος Αθλητισμού του δήμου Ηρακλείου εργαζόταν καθημερινά με υπευθυνότητα, με την προσφορά του στα αθλητικά δρώμενα του τόπου να είναι ανεκτίμητη.

Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο που έβαλε το μπάσκετ σε εκατοντάδες σπίτια στην Κρήτη, αποχαιρετούμε έναν άριστο οικογενειάρχη, έναν καλό φίλο...

Καλό ταξίδι σπουδαίε Νίκο Τούλη...

Σύνδεσμος Προπονητών Ηρακλείου

«Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ηρακλείου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Νίκου Τούλη. Ο Νίκος Τούλης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του αθλητισμού στην Κρήτη και το κενό που αφήνει είναι μεγάλο. Άνθρωπος με ήθος ,μεγάλος δάσκαλος για τους νεότερους ενώ υπήρξε φίλος του ποδοσφαίρου και του Συνδέσμου μας και ήταν πάντα κοντά μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ερασιτέχνης ΟΦΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον χαμό του Νίκου Τούλη, σε ηλικία 67 ετών. Ο Νίκος Τούλης, υπήρξε πρωτοπόρος, στο μπάσκετ της Κρήτης και μεταξύ άλλων υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια και το σωματείο μας. Το μπάσκετ της Κρήτης, γίνεται φτωχότερο, με τον χαμό του. Η σφραγίδα του στο άθλημα που αγάπησε, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη. Όπως και  οι αθλητές και προπονητές που ανέδειξε. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ομάδα μπάσκετ ΟΦΗ

Ημέρα πένθους για το Κρητικό Μπάσκετ. Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο του Νίκου Τούλη, εξαίρετου ανθρώπου και υπηρέτη της καλαθοσφαίρισης του νησιού μας.

Ο Νίκος Τούλης γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1956,  στο Ηράκλειο της Κρήτης και από μικρή ηλικία ανακάλυψε την μεγάλη του αγάπη για το μπάσκετ.

Ξεκίνησε ως παίκτης από τον ΟΦΗ για να ακολουθήσουν το Ηράκλειο και η ΓΕΗ.

Στην συνέχεια, αφοσιώθηκε στην προπονητική οδηγώντας τις ομάδες του σε   μεγάλες επιτυχίες , υπηρέτησε το άθλημα ως  εξαίρετος αθλητικός παράγοντας ενώ ως υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου Ηρακλείου, εργάσθηκε για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας. Η αναγέννηση του Κρητικού μπάσκετ συνδέεται με το όνομά του.

Η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ

Το Δ.Σ. του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Τούλη, για την απώλειά του.

Ο Νίκος Τούλης ήταν μια εμβληματική μορφή του κρητικού μπάσκετ, το οποίο ο ίδιος υπηρέτησε με αγάπη και πάθος σχεδόν όλη του τη ζωή, αρχικά ως αθλητής του ΟΦΗ, έπειτα του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. και αργότερα της ΓΕΗ. Στην συνέχεια ξεκίνησε την προπονητική του πορεία στην ΓΕΗ και τον Εργοτέλη, ενώ το 1988 ανέλαβε προπονητής του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α., με αποκορύφωμα το 1995, όπου υπήρξε ένας από τους συντελεστές της ιστορικής άνοδού στην Α1 Εθνική Κατηγορία.

Ο Νίκος Τούλης υπηρέτησε το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. και από τις θέσεις του Γενικού Διευθυντή, Υπευθύνου Αγωνιστικού και μάνατζερ για περισσότερα από 15 χρόνια.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Ηρακλείου, μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών ενώ τα τελευταία χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ηρακλείου.

Ο Νίκος Τούλης ήταν ένας άνθρωπος με ευγένεια, ήθος και αξίες.  Ο θάνατος του αποτελεί μεγάλη απώλεια για το μπάσκετ της Κρήτης.

Ομάδα μπάσκετ Εργοτέλη

Μεγάλη η λύπη μας στην είδηση του χαμού του Νίκου Τούλη.Ενας αληθινά μεγάλος του μπάσκετ και του αθλητισμού της πόλης μας έφυγε από την ζωή και θα μας λείψει πολύ. Καλό ταξίδι κόουτς, καλό παράδεισο!

Αναγέννηση BC

Το μπάσκετ στην Κρήτη από σήμερα είναι πιο φτωχό! Η είδηση του χαμού του Νίκου Τουλη γεμίζει λύπη όλο το νησί. Καλό ταξίδι coach, καλό παράδεισο! Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Νίκος Συριγωνάκης (αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου)

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του εκλεκτού Φίλου Νίκο Τούλη. Ο Νίκος αφιέρωσε όλη του τη Ζωή υπηρετώντας τον Αθλητισμό και ιδιαίτερα το Αγαπημένο του άθλημα, το Μπάσκετ.

Έφυγε πρόωρα, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό. Όλοι μας κρατούμε τις καλύτερες αναμνήσεις από τη συνύπαρξή μας και τη συνεργασία μας και αυτές οι σκέψεις μας θα τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στην αιωνιότητα.

Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Γιώργος Πιτσούλης (αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού)

Το μπάσκετ της Κρήτης όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού,  η κοινωνία του Ηρακλείου θρηνούμε τον πρόωρο χαμό, του πολυνίκη προπονητή Νίκου Τούλη. Ενός αγαπητού σε όλους ανθρώπου, με ήθος και ενός μεγάλου αθλητή και προπονητή που έβαλε την σφραγίδα του στην διάδοση και ανάδειξη του μπάσκετ στο Ηράκλειο, στην Κρήτη και που για πρώτη φορά ως προπονητής ανέβασε την ομάδα μπάσκετ «Ηράκλειο» στην Α1 Εθνική κατηγορία. Ως Περιφέρεια Κρήτης εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στην οικογένεια του αθλήματος που επί χρόνια υπηρέτησε.

Κώστας Βαρδαβάς (αντιδήμαρχος αθλητισμού)

Ο Νίκος Τούλης υπήρξε ένας μπασκεταθρωπος που αφήνει πίσω του έμπνευση και μπασκετική κληρονομιά στο νησί μας, στην πόλη μας. Η εξαιρετικά θλιβερή στιγμή στο άκουσμα της απώλειας τους μας έκανε να αναρωτηθούμε αν θα πρέπει να σταματήσουμε κάθε μπασκετική δράση, ως φόρο τιμής.

Έπειτα από 15 χρόνια συνεργασίας, γνωρίζουμε όμως ότι το υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου Ηρακλείου, ο δάσκαλος, ο προπονητής, ο δικός μας Νίκος Τουλης θα ήταν υπερήφανος αν κάθε ώρα ένα μικρό παιδί έπιανε μια μπάλα μπάσκετ, αν κάθε λεπτό ένας πιτσιρικάς χαμογελούσε για ένα καλάθι, αν κάθε στιγμή μια μικρή αθλήτρια χαιρόταν για ένα «μπράβο» από τον προπονητή της.

Για αυτό το λόγο, η διοργάνωση του Δήμου και του τμήματος αθλητισμού ΔΟΠΑΦΜΑΗ, «FUNNY BALL5»  θα ξεκινήσει στις 12 Φεβρουαρίου στο «Heraklion Arena», στην περιοχή 2Αράκια.

Τα παιχνίδια όμως αντί της προκαθορισμένης ώρας έναρξης θα μεταφερθούν. Όλοι οι αγώνες  των 9:00 θα ξεκινήσουν στις 14:00, τα παιχνίδια των 10:30 στις 15:30 και τα ματς των 12:00 στις 17:00. 

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα ματς της πρώτης αγωνιστικής.

Διοικούσα Επιτροπή ΕΑΚΗ

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντα Νίκου Τούλη. Η πορεία του στην εξέλιξη του κρητικού μπάσκετ, στα αθλητικά δρώμενα του Ηρακλείου και η ανιδιοτελής προσφορά του στον συνάνθρωπο θα μείνουν ανεξίτηλα στην μνήμη μας.

Αποχαιρετούμε σήμερα τον Νίκο Τουλη, μια εμβληματική προσωπικότητα της αθλητικής οικογένειας του Ηρακλείου και της Κρήτης Τον αθλητή και προπονητή του Μπάσκετ που αγάπησε και υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή, το Άθλημα και τον Αθλητισμό, με πάθος, συνέπεια , ήθος και αποτελεσματικότητα , γράφοντας με το έργο του ένα μεγάλο κεφάλαιο της μπασκετικής ιστορίας του Ηρακλείου και της Κρήτης. .

Τιμώντας την προσφορά του το ΔΣ της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου , με το άγγελμα του θανάτου του συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και, αποφάσισε :

1. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στους οικείους του.

2. . Στη μνήμη του να κατατεθεί ποσόν αντί στεφάνου υπέρ του Αθλητικού Σωματείου Κινητικά Αναπήρων, ΑΣΚΑ Ηράκλειο.

Καλό δρόμο στα γήπεδα του ουρανού αγαπητέ μας Νίκο . Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει . Αιωνια η μνήμη σου . .

Το ΔΣ της ΕΠΦΑΝΗ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News