Δεν άντεξε στο τέλος η ΑΕΚ κόντρα στην Μάλαγα

Μπάσκετ
Δεν άντεξε στο τέλος η ΑΕΚ κόντρα στην Μάλαγα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσπάθησε τις τρεις πρώτες περιόδους όμως ηττήθηκε με 88-66

Η ΑΕΚ αισθάνθηκε ότι μπορούσε να αποχωρήσει νικήτρια από την έδρα της Μάλαγα. Η αίσθηση (με καλή εμφάνιση και σωστή άμυνα) κράτησε μέχρι το φινάλε της 3ης περιόδου.

Εκεί η Μάλαγα επέβαλλε το ρυθμό της, εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος της ΑΕΚ και από τη στιγμή που η ομάδα του Ηλία Καντζούρη μείωσε σε 59-58, οι Ισπανοί πάτησαν γκάζι κάνοντας ένα επί μέρους 17-2 για να πάρουν προβάδισμα νίκης.

Ο Ακίλ Μίτσελ είχε 18 πόντους και 13 ριμπάουντ, αλλά όταν κουράστηκε, σε συνδυασμό με την αποβολή του Αϊζάια Μάιλς (5 φάουλ με 14 πόντους) η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε.

Ο Κέντρικ Πέρι μολονότι έπαιξε με 4 φάουλ για μεγάλο διάστημα είχε 20 πόντους, ενώ ο Ντέιβιντ Κράβις που κέρδισε πολλές μάχες κάτω από το καλάθι είχε 22 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Το ματς

Αλλιώς ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ και αλλιώς το ολοκλήρωσε. Ο Αίζάια Μάιλς έβρισκε στόχο από μακριά, στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά η ΑΕΚ δεν επιχείρησε να ελέγξει το ρυθμό.

Το επέτρεψε στη Μάλαγα. Και οι Ισπανοί άλλο που δεν ήθελαν. Έτρεξαν την ΑΕΚ και βρήκαν εύκολους πόντους (13π.). Και όταν ο ρυθμός δεν ήταν ξέφρενος, η ισπανική ομάδα πήγε το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, με τον Ντέιβιντ Κράβις να έχει 9 γρήγορους πόντους.

Ένα σερί 5-0 της Μάλαγα, με το σκορ στο 22-17, την έφερε για πρώτη φορά στο +10 (27-17), με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με την αντίπαλο της ΑΕΚ στους 29 πόντους και στις 12 ασίστ!

Η ΑΕΚ, όπως συνηθίζει σε πολλά παιχνίδια της, εμφανίστηκε εντελώς διαφορετική. Πήρε τον έλεγχο στο ρυθμό, περιόρισε τη δημιουργία της Μάλαγα (2 ασίστ σε ολόκληρη τη 2η), η άμυνα των Φλιώνη, Γιάνκοβιτς αλλά και η επιθετική διάθεση του Στρέλνιεκς επέτρεψε στην ΑΕΚ να επιστρέψει στο σκορ. Οι Μάιλς και Μίτσελ ήταν οι πιο σταθεροί παίκτες στον τομέα των πόντων, με την ΑΕΚ να φτάνει στο... Χ (31-31) με λέι απ του Φλιώνη.

Αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη ήταν να περιορίσουν τον Κέντρικ Πέρι. Ο Αμερικανός γκαρντ, πέρσι στον Παναθηναϊκό, μέτρησε 10 από τους 12 πόντους του (στο πρώτο ημίχρονο) στη 2η περίοδο του αγώνα.

Αλλά η ουσία ήταν η ΑΕΚ επέστρεψε στο ματς και έμεινε κοντά στο σκορ.

Μίτσελ παντού στο παρκέ

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο η διάθεση της ΑΕΚ να τροφοδοτήσει τον Μίτσελ ήταν φανερή και με 6 πόντους του Αμερικανού σέντερ έκανε το σκορ 46-45.

Ο Κέντρικ Πέρι έφτασε τα 4 προσωπικά φάουλ, ένας παράγοντας που μπορεί να έχει σημασία στην εξέλιξη του αγώνα. Η ΑΕΚ ισοφάρισε ξανά (50-50) με ένα απίθανο τρίποντου του Φλιώνη στη λήξη του χρόνου της επίθεσης, στο όριο των 27 λεπτών στον αγώνα.

Και μάλιστα η Ένωση πέρασε και μπροστά στο σκορ (52-51) για πρώτη φορά μετά το 9-8 της 1ης περιόδου. Και ενώ ο Πέρι σταμάτησε να σκοράρει, όντας στον πάγκο, ανέλαβε δράση να δώσει σκορ στη Μάλαγα ο Γιανκούμπα Σίμα. Σημείωσε επτά συνεχόμενους πόντους (από 50-47 μέχρι το 55-52).

Ουσιαστικά στα τελευταία λεπτά της 3ης η ΑΕΚ «πλήρωσε» κάποια επιπόλαια λάθη, χάνοντας την ευκαιρία να κλείσει το δεκάλεπτο σε καλύτερη μοίρα από το -5 (59-54).

Ένα τρίποντο του Γουίλιαμς επέτρεψε ξανά στην ΑΕΚ να μειώσει σε απόσταση... βολής (59-58), με τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ να πιστοποιεί ότι είναι σε καλό «φεγγάρι».

Η Μάλαγα χάρη σε βολές, ένα δίποντο του Κράβις και ένα τρίποντο του Μπριθουέλα (μετά από κιτρινόμαυρο λάθος) έφερε το σκορ - από το πουθενά - στο +8 (66-58 με σερί 7-0).

Και μία βολή του Τζέντοβιτς και ένα επιθετικό ριμπάουντ με εύστοχο δίποντο έφεραν το σερί στο 10-0 και τη διαφορά για πρώτη φορά στο ματς στους 11.

Με το σκορ στο 69-60 η ΑΕΚ έχασε και τον Μάιλς, ο οποίος έκανε το 5ο προσωπικό του φάουλ (τελείωσε με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ σε 22:59).

Δύο φάσεις μετά, η ΑΕΚ είχε χάσει τη δική της επίθεση και η Μάλαγα που άρχισε πάλι να τρέχει, έβγαλε τον αιφνιδιασμό με κερδισμένο φάουλ (Κράβις) για το 74-60.

Πηγή gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News