default-image

Zωντανό στη μάχη της πρόκρισης το Περιστέρι

Μπάσκετ
Zωντανό στη μάχη της πρόκρισης το Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γύρισε από το -12 και κέρδισε στην παράταση 92-88 την Ντιζόν…

Το Περιστέρι έμεινε όρθιο μετά την κακή εκκίνησή του, άντεξε την ψυχολογική πίεση στην παράταση και, εν τέλει, πήρε τη νίκη επί της Ντιζόν (92-88) στο "Ανδρέας Παπανδρέου" για να παραμείνει ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Με πέντε παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων και τον Σιλβέν Φρανσίσκο να ηγείται γι ακόμη μια φορά, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη γύρισε από το -12 της δεύτερης περιόδου και πανηγύρισε την ευρωπαϊκή του συνέχεια. Τουλάχιστον γι ακόμη μια βδομάδα.

Το τρίτο -και τελευταίο- παιχνίδι του play-in θα γίνει στο Palais de Sport της Ντιζόν, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

Ο αγώνας

Η Ντιζόν έπιασε... στον ύπνο το Περιστέρι στην πρώτη περίοδο, χτυπώντας πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ. Από τέτοιες καταστάσεις, η γαλλική ομάδα κατάφερε να προηγηθεί με +13 (12-25 στο 13'), προκαλώντας τον εκνευρισμό του Βασίλη Σπανούλη. Μόλις όμως ο Σιλβέν Φρανσίσκο ηρέμησε και πήρε τις σωστές αποφάσεις, όλα άλλαξαν. Ο βραχύσωμος γκαρντ (μαζί με τον Μάρκους Ντένμον) ηγήθηκε της αντεπίθεσης του Περιστερίου bwin, σε τέτοιο βαθμό που οι κυανοκίτρινοι έφτασαν στο σημείο να οδηγούν το παιχνίδι (32-31 στο 17').

Το -3 (37-40) του ημιχρόνου έδινε ένα μικρό προβάδισμα νίκης στη Ντιζόν, ήταν σαφές όμως πως πλέον το Περιστέρι bwin δεν θα παραδινόταν αμαχητί -αρκεί να βελτιωνόταν στο περιφερειακό σουτ, αφού είχε 4/13 τρίποντα στο πρώτο μέρος.

Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έδειχναν όλο και καλύτερη εικόνα. Ο Μάρκους Ντένμον βρήκε ρυθμό στην εκτέλεση, η άμυνα γινόταν ολοένα καλύτερη και κάπως έτσι το Περιστέρι bwin έφτασε στο σημείο να ορίζει την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στα μισά της τρίτης περιόδου και δεν ξανακοίταξε πίσω, διατηρώντας το πάνω χέρι στην τελική ευθεία (78-76 στο 38').

Στο τελευταίο λεπτό, οι βολές ήταν αυτές που έκριναν την πορεία της αναμέτρησης, με τη Ντιζόν να χάνει ένα ζευγάρι (στα 50'') και να υποχρεώνεται να κυνηγά από εκεί και πέρα. Ο Δημήτρης Μωραΐτης έχασε μια κρίσιμη βολή στα 26.2'' για το φινάλε, με τον Γκάβιν Γουέαρ να σκοράρει αμέσως μετά (στα 13.4'') και να διαμορφώνει την ισοπαλία, που κρατούσε ζωντανή την Ντιζόν στη νίκη - πρόκριση.

Ένα λάθος από το Περιστέρι bwin έδωσε την ευκαιρία στη Ντιζόν να πάρει τη νίκη στην εκπνοή, αλλά το σουτ του Γκρεγκόρ Χρόβατ κατέληξε στο σίδερο, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί, όλα κρίνονταν κατοχή με την κατοχή. Την ύστατη ώρα, ο Μίρο Μπίλαν και ο Μάρκους Ντένμον ευστόχησαν σε κρίσιμες βολές και χάρισαν στους κυανοκίτρινους μια μεγάλη, μια σπουδαία νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-20, 37-40, 64-59, 81-81κ.α., 92-88.

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News