Πιο κοντά στην πρόκριση η ΑΕΚ, 73-70 νίκησε την Τόφας

Μπάσκετ
Πιο κοντά στην πρόκριση η ΑΕΚ, 73-70 νίκησε την Τόφας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς θεατές έκανε το 1-0 στη σειρά του Play-In με φόντο την πρόκριση στο TOP-16 του Basketball Champions League

Το επεισόδιο πριν από τον αγώνα με τη Ρέτζο Εμίλια ανάγκασε την ΑΕΚ να μπει στο Play-In του Basketball Champions League χωρίς τον κόσμο της. Οι κιτρινόμαυροι υποδέχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (4/1) την Τόφας στο πρώτο παιχνίδι της best-of-three σειράς, πήραν το θετικό αποτέλεσμα (73-70) μετά από ένα φινάλε-θρίλερ για γερά νεύρα και έκαναν μεγάλο βήμα πρόκρισης στο TOP-16 της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί με τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς έκανε απίθανα πράγματα στα κρίσιμα σημεία του ματς, οι Ακίλ Μίτσελ - Αϊζέια Μάιλς ακολούθησαν και με 21 ασίστ για 22 καλάθια, η ΑΕΚ δεν άφησε την Τόφας να κάνει το μπρέικ. Ρομπ Γκρέι και Μπερκ Ουγκιουρλού ήταν μια ομάδα μόνοι τους για τον Δημήτρη Πρίφτη, που είδε στο τέλος ευκαιρίες για το σουτ της παράτασης, αλλά κακές εκτελέσεις από τους αθλητές του.

Άσχημα μπήκε στο ματς η ΑΕΚ (4-13 στα μέσα της πρώτης περιόδου), με την Τόφας να έχει τέσσερις σκόρερ και 3/3 τρίποντα έως εκείνο το σημείο. Στο φινάλε του δεκαλέπτου οι κιτρινόμαυροι είχαν 3/13 σουτ και 8/11 βολές, οι Τούρκοι αντιθέτως μετρούσαν 8/16 σουτ και δεν είχαν εκτελέσει βολή. Ακόμη κι έτσι, το ματς ισορρόπησε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να σκοράρουν από τη γραμμή (14/18 βολές στο 20') και να ελπίζουν ότι θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί στο τρίποντο.

Στρέλνιεκς και Μάιλς έκαναν σπουδαία δουλειά στις αρχές του β' μέρους, με την ΑΕΚ να χτίζει προβάδισμα έξι πόντων (46-40) στα μέσα της τρίτης περιόδου, να μην το εκμεταλλεύεται και το ματς να συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο. Ο Στρέλνιεκς έκανε απίθανα πράγματα και στην τέταρτη, έβαλε σερί πόντους για το 69-62 στο 37' και στο φινάλε-θρίλερ πρώτα ο Μπράιμο και στη συνέχεια ο Γκρέι, μετά από λάθος του Φρέιζερ, αστόχησαν σε σουτ για να στείλουν το ματς στην παράταση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-20, 35-37, 52-49, 73-70

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News