Δεν άντεξε στη Γαλλία το Περιστέρι

Μπάσκετ
Δεν άντεξε στη Γαλλία το Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε από τη Ντιζόν 86-78 για το Basketball Champions League…

Έτοιμο για μεγάλη μάχη ταξίδεψε το Περιστέρι bwin στη Γαλλία, για το πρώτο ματς της best-of-three σειράς του Play-In του Basketball Champions League και πράγματι την έδωσε. Στο τέλος όμως, η Ντιζόν ήταν αυτή που είχε την απαραίτητη ψυχραιμία για να πάρει την νίκη (89-80) και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο TOP-16 της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί με τέσσερις ομίλους των τεσσάρων.

Ο Μάρκους Ντένμον ήταν σπουδαίος εκτελεστικά, με λίγες προσπάθειες, ο Μίρο Μπίλαν σκόραρε με αποτελεσματικότητα, ο Δημήτρης Αγραβάνης ακολούθησε, μέχρι εκεί όμως. Το Περιστέρι έμεινε χαμηλά στο περιφερειακό σουτ και η Ντιζόν του Μαρκίς ΜακΝτάφι και των Χόλστον, Γουέρ, Χρόβατ πήρε δίκαια το αποτέλεσμα, χάρη στη δημιουργία και το καλύτερο ποσοστό της.

Αν και δεν μπήκε στο ματς με την αποτελεσματικότητα που χρειαζόταν, το Περιστέρι βρήκε γρήγορα την ισορροπία του. Πήρε με 17-24 τη δεύτερη περίοδο, με τον Μπίλαν να κάνει σπουδαία δουλειά κοντά στο καλάθι (12 πόντους σε 14:42 στο πρώτο μέρος), κάλυψε την αστοχία του από το τρίποντο (4/14) και είχε καλή περιφερειακή άμυνα. Η ομάδα του Σπανούλη εκμεταλλεύθηκε τα λάθη των αντιπάλων της και σκόραρε εννέα πόντους από αυτά, είχε έξι περισσότερους από επιθετικά ριμπάουντ και έδειξε ικανή για το μπρέικ στη σειρά.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε σημαντικά στο ξεκίνημα του β' μέρους. Το Περιστέρι κράτησε το προβάδισμα, μέχρι τα τέλη της τρίτης περιόδου που η Ντιζόν με τον Χρόβατ και τον Ντουκοτέ έγραψε το 58-57. Ένα κάρφωμα του Αγραβάνη στον αιφνιδιασμό, στις αρχές της τέταρτης (64-62) απαντήθηκε από τρίποντο του ΜακΝτάφι για το +5 των γηπεδούχων, όμως και πάλι το Περιστέρι είχε τις λύσεις. Ο Αγραβάνης το έβαλε μπροστά (73-74 στο 34'), σημείο στο οποίο η Ντιζόν έτρεξε ένα 7-0 που της έδωσε προβάδισμα δύο κατοχών.

Από εκεί και πέρα το Περιστέρι δεν βρήκε τις άμυνες που είχε ανάγκη, με τον Γουέρ να γράφει το 86-78 στο 39' που έκρινε οριστικά τον αγώνα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-16, 34-40, 64-60, 89-80

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News