Εθνική μπάσκετ: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Δύο Αοράκια

Μπάσκετ
Εθνική μπάσκετ: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Δύο Αοράκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 19:00 η αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με την Λετονία

Η Εθνική Ελλάδος θέλει με έκτο παίκτη τον φίλαθλο κόσμο να κερδίσει απόψε (19.00-Novasports Prime) στα Δυο Αοράκια του Ηρακλείου (κατάμεστο το κλειστό) τη Λετονία αλλά δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την ισχυρή, σε αυτά τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ, Λετονία.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης τέθηκε την τελευταία στιγμή νοκ άουτ και θα επιστρέψει σήμερα στην Αθήνα αφού οι εξετάσεις που υποβλήθηκε  επειδή ένιωσε ενοχλήσεις στο ισχίο έδειξαν "ερεθισμό του κτενίτη μυός".

Αποφασίστηκε λοιπόν πως στην αποψινή αναμέτρηση με τη Λετονία δεν μπορεί να αγωνιστεί αφού θα υπήρχε ρίσκο επιδείνωσης, ακολουθεί ήδη το πρόγραμμα αποκατάστασης που του έχει δοθεί και αύριο Σάββατο που θα επιστρέψει η αποστολή στην Αθήνα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, εν όψει του αγώνα της Δευτέρας (14/11) στο Βέλγιο.

Από κει και πέρα η προπόνηση έγινε χθες με τον κόουτς Ιτούδη να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους συνεργάτες του αλλά σήμερα να έρχεται στο Ηράκλειο για να κοουτσάρει (ας όψεται η Ευρωλίγκα) ενώ υπάρχει ένα ενδεχόμενο να προλάβει έστω και κατάκοπος να ενσωματωθεί σήμερα στην αποστολή και ο Νικ Καλάθης (είχε χθες αγώνα Ευρωλίγκας). Όσο για τους παίκτες του Ολυμπιακού που χθες αγωνίζονταν στο ΣΕΦ με την Παρτιζάν ο μοναδικός "ερυθρόλευκος" που θα είναι παρών απόψε στα Αοράκια για την "γαλανόλευκη" θα είναι ο Λούντζης.

* Στην αποστολή της Εθνικής για την αναμέτρηση με τη Λετονία συμμετέχουν οι Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Γκίκας, Βασίλης Μουράτος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κωστής Γόντικας, Δημήτρης Μωραΐτης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Γιώργος Τσαλμπούρης και Όμηρος Νετζήπογλου.

* "Να μας βοηθήσει ο κόσμος για να κερδίσουμε μια καλή ομάδα", είπαν χθες Μωραϊτης και Γόντικας αλλά και ο συνεργάτης του Ιτούδη κόουτς Μανωλόπουλος-που χαρακτήρισε μπασκετικό το κοινό του Ηρακλείου- ενώ το εγκώμιο των φιλάθλων της Κρήτης έπλεξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Ν.Κ. (θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο ολόκληρη) ο Νίκος Ρογκαβόπουλος...

Group I-Το σημερινό πρόγραμμα:

Μ. Βρετανία-Σερβία

Η κατάταξη:

Λετονία 5-1  (+45)

Ελλάδα 4-2  (+34)

Βέλγιο 3-3  (-3)

Σερβία 3-3  (+2)

Τουρκία 2-4  (-12)

Μεγάλη Βρετανία 1-5 (-66)

Η συνέχεια:

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Βέλγιο-Ελλάδα (21:30, "Mons Arena")

Λετονία-Μ. Βρετανία

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Μ. Βρετανία-Βέλγιο

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Σερβία-Μ. Βρετανία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News