Μπάσκετ: Δεν κατεβαίνει στο Κύπελλο ο ΟΑ Χανίων

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Δεν κατεβαίνει στο Κύπελλο ο ΟΑ Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναικεία ομάδα του ΟΑΧ δεν βρήκε εισιτήρια να πάει στη Θεσσαλονίκη

Για το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν αεροπορικά εισιτήρια από τα αεροδρόμια της Κρήτης για την Θεσσαλονίκη και με την άρνηση της ΕΟΚ να αλλάξει την ημερομηνία του αγώνα, τελικά η γυναικεία ομάδα του ΟΑ Χανίων δεν θα ταξιδέψει για τον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθλητικό Συκεών.

Η αναμέτρηση ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Κυριακής και σύμφωνα με την ΕΟΚ μετά τη δήλωση μη συμμετοχής του Σωματείου ΟΑ Χανίων, ο αγώνας ματαιώνεται και κατακυρώνεται με 20 – 0 υπέρ του Παναθλητικού, όπου προκρίνεται άνευ αγώνα στην Γ’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών.

Η γυναικεία ομάδα του ΟΑΧ εξέφρασε την λύπη της για το ότι η Ομοσπονδία δεν έδειξε κατανόηση στο αίτημα για αλλαγή ημερομηνίας. Η ανακοίνωση του ΟΑΧ αναφέρει:

«Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσει ότι λόγω πρακτικής αδυναμίας δεν θα δώσει το παρών στο παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον Παναθλητικό το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο κλειστό Επταπυργίου.

Όσες προσπάθειες και αν καταβλήθηκαν το τελευταίο μεγάλο διάστημα από μέρους μας ούτως ώστε να εξευρεθούν αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις από τα Χανιά προς την Θεσσαλονίκη ή από το Ηράκλειο προς την Θεσσαλονίκη, είτε ακόμα και από τα Χανιά προς την Αθήνα ή από το Ηράκλειο προς την Αθήνα και το αντίστροφο, κάτι τέτοιο κατέστη πραγματικά αδύνατο.

Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων ως είχε την υποχρέωση επεσήμανε από την πρώτη στιγμή τη συγκεκριμένη αντικειμενική δυσκολία προς το σωματείο του Παναθλητικού, ενώ ενημέρωσε παράλληλα ως όφειλε και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η Ομοσπονδία η οποία επεδίωξε να βρει λύση στο πρόβλημα και έδειξε κατανόηση στο αίτημα μας.

Με μεγάλη μας λύπη και παρότι η επόμενη φάση του θεσμού θ’ ακολουθήσει μετά από τρεις ολόκληρους μήνες, η επιθυμία μας προκειμένου το παιχνίδι να διεξαγόταν σε άλλη ημερομηνία -όπως άλλωστε συνέβη σε άλλο της ίδιας διοργάνωσης- κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό! Μάλιστα, η κατανόηση που ζητήσαμε, έτυχε να συμπέσει σε μια χρονική περίοδο που ακολουθεί το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας μας στη διοργάνωση του EUROCUP.

Λυπούμαστε πραγματικά για την αδιαφορία που επιδείχτηκε, την έλλειψη σεβασμού που αισθανόμαστε κυριολεκτικά πως υπήρξε σε βάρος του ΟΑ Χανίων ενώ νιώθουμε την υποχρέωση να ζητήσουμε συγνώμη από το φίλαθλο κοινό των Χανίων γι’ αυτή την πραγματικά πολύ δυσάρεστη ανακοίνωση. Iδιαίτερα όμως λυπούμεθα για τη συμπεριφορά όλων όσοι σφύριξαν αδιάφορα στο κατά τ’ άλλα δίκαιο, θεωρούμε, αίτημα μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News