EuroBasket: Ώρα...τελικού ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία

Μπάσκετ
EuroBasket: Ώρα...τελικού ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα στις 21:30 ο μεγάλος τελικός μεταξύ Ισπανία και Γαλλία

Απόψε όλα τα... φώτα θα είναι στραμμένα στο Βερολίνο, εκεί όπου πέφτει η αυλαία του 41ου Ευρωμπάσκετ, με τα δύο μεγάλα παιχνίδια που θα κρίνουν ποια εκ των Ισπανίας και Γαλλίας θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά και το ποια εκ των Γερμανία και Πολωνία θα καταφέρει να ανέβει στο βάθρο ως τρίτη!

Στις 18:15 η οικοδέσποινα Γερμανία θα κοντραριστεί με τη μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Πολωνία, με φόντο το χάλκινο μετάλλιο.

Οι Γερμανοί ηττήθηκαν με96-91 στον ημιτελικό με την Ισπανία  και έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την κορυφή της Ευρώπης μπροστά στον κόσμο τους, έχοντας νωρίτερα αποκλείσει την Εθνική μας ομάδα στα προημιτελικά και το Μαυροβούνιο στη «φάση των 16».

Από την άλλη η Πολωνία του απίστευτου Ματέους Πονίτκα, αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού Ευρωμπάσκετ, έχοντας προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά από το μακρινό 1971! Στα προημιτελικά πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση αποκλείοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία, του Λούκα Ντόντσιτς, ωστόσο γνώρισε πολύ βαριά ήττα με 95-54 από την Γαλλία, κάτι που την αναγκάζει να αρκεστεί στη μάχη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 21:30, όταν Ισπανία και Γαλλία θα τεθούν αντιμέτωπες στην «Mercedes-Benz Arena» της γερμανικής πρωτεύουσας, με φόντο την κορυφή της Ευρώπης!

Οι Ισπανοί ήταν οι θριαμβευτές στο μεγάλο ντέρμπι της περασμένης Παρασκευής (16/9) κόντρα στη Γερμανία, της οποίας επικράτησαν με 96-91, έχοντας ξανά για κορυφαίους τους Λορέντζο Μπράουν (29 π, 6 ασίστ) και Γουίλι Ερναγκόμεθ (16π.).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News