Εθνική Μπάσκετ: Θέλει νίκη στο ντεμπούτο Ιτούδη

Μπάσκετ
Εθνική Μπάσκετ: Θέλει νίκη στο ντεμπούτο Ιτούδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιλοξενεί στις 20:00 τη Μεγ.Βρετανία στη Λάρισα στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ

Την Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει απόψε στις 20:00 (Novasports) στο κλειστό της Λάρισας η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ.

Οι δύο ομάδες, όπως και η Τουρκία, έχουν ήδη προκριθεί στη δεύτερη προκριματική φάση μετά τον αποκλεισμό της Λευκορωσίας από τη FIBA λόγω της εμπλοκής της στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ωστόσο η «επίσημη αγαπημένη» θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, καθώς τα αποτελέσματα μεταφέρονται στη δεύτερη προκριματική φάση. Εκεί που ο όμιλός μας θα διασταυρωθεί με τους τρεις πρώτους του πρώτου γκρουπ, Σερβία, Λετονία και Βέλγιο, με τις τρεις πρώτες ομάδες να προκρίνονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ντεμπούτο στον ελληνικό πάγκο θα κάνει ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία τόσο για το επόμενο «παράθυρο» των δύο αγώνων στα τέλη Αυγούστου, όσο και στο Ευρωμπάσκετ (1-18 Σεπτεμβρίου).

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έχει διαθέσιμους σε αυτή την προσπάθεια τους Νικ Καλάθη και Κώστα Σλούκα που εξαιρέθηκαν για λόγους ξεκούρασης, αλλά και τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Τα εισιτήρια του αγώνα έχουν εξαντληθεί εδώ και περίπου μία εβδομάδα. Πάνω από 4.000 θεατές θα βρίσκονται στο ΕΑΚ Νεάπολης Λάρισας, ενώ ανάμεσά τους πιθανότατα θα βρίσκονται ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, όπως και ο Κώστας Σλούκας.

Βαθμολογία

1. Ελλάδα 5 (2-1)

2. Τουρκία 4 (1-2)

3. Βρετανία 3 (1-1)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News