Νίκη κόντρα στον Κρόνο για τα κορίτσια του Ανδρογέα

Μπάσκετ
Νίκη κόντρα στον Κρόνο για τα κορίτσια του Ανδρογέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην παράταση επικράτησαν 67-57 του Κρόνου Αγίου Δημητρίου στο Πανελλήνιο...

Συναρπαστικό παιχνίδι για τη 2η Αγωνιστική (Β’ όμιλος) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων ΟΠΑΠ έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Τέντας στην Καλαμάτα όπου ΓΑΣ Ανδρογέας και Κρόνος Αγίου Δημητρίου έλυσαν τις διαφορές τους στην παράταση με την ομάδα της Κρήτης να επικρατεί με 67-57.

Με τη Σεγούρα να έχει μπει «ζεστή» στο παιχνίδι ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου ξέφυγε στην αρχή με 10-2. Η ομάδα του Ηρακλείου στην συνέχεια γύρισε την άμυνά της σε ζώνη και ισορρόπησε την κατάσταση παίρνοντας πολλές βοήθειες από τις Μηλιαρά και Γαλανάκη. Το ημίχρονο βρήκε τον Κρόνο μπροστά με 24-22 με την Ανδρέου να έχει δώσει λύσεις στην ομάδα της στην δεύτερη περίοδο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Κρόνος Αγ.Δημητρίου αποσπάστηκε οκτώ πόντους (30-22) με τον Ανδρογέα όμως να απαντά άμεσα και να προηγείται με 37-30 κάνοντας ένα σερί 15-0.

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Η Γαλανάκη έδωσε αέρα τριών πόντων στον Ανδρογέα (55-52) 25 δευτερόλεπτα για το τέλος, με την Παπακώστα να απαντά από την γραμμή των 6,75μ. για λογαριασμό του Κρόνου κάνοντας το 55-55 (39’ 47’’), σκορ με το οποίο το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Ανδρογέας ήταν πιο ψύχραιμος πήρε πολλές βοήθειες από την Γιαπιτζόγλου φτάνοντας στην νίκη με 67-57.

Δεκάλεπτα: 10-15, 22-24, 45-41, 55-55 (κ.α.), 67-57 (παρ.)

ΓΑΣ Ανδρογέας (Σηφομιχελάκης): Καζάκη 4(1), Γαλανάκη 15(2), Γιαπιτζόγλου 18(3), Τζανετή 5, Χαλεπάκη 5(1), Μηλιαρά 14, Τσαγκαράκη 3, Βαρδαβά.

Κρόνος Αγ. Δημητρίου (Ανδρεοπούλου): Κατσούλη Β., Πολυχρονοπούλου, Σεγούρα 26(1), Ανδρέου 12, Κατσούλη Δ. 6, Κατσούλη Ε., Παπακώστα 11(3), Δελημήτρου, Ζαφείρη 2.

Μάνος Σηφομιχελάκης (Προπονητής Ανδρογέα): «Είναι μια σημαντική νίκη για την ομάδα του Ανδρογέα γιατί είναι η πρώτη του σε τελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων. Το ματς ήταν συγκλονιστικό και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Συγχαρητήρια στην εξαιρετική ομάδα του Κρόνου. Εμείς πλέον βάζουμε στόχο το επόμενο παιχνίδι»

Ειρήνη Γαλανάκη (αθλήτρια Ανδρογέα): «Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και είχαμε αρκετό άγχος. Στη συνέχεια όμως το πιστέψαμε, δείξαμε ψυχή και είμαστε χαρούμενες που η ομάδα μας παίρνει για πρώτη φορά μια τέτοια νίκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News