Ο Προμηθέας νίκησε στην παράταση (77-75) την ΑΕΚ και μπήκε στην τετράδα

Μπάσκετ
Ο Προμηθέας νίκησε στην παράταση (77-75) την ΑΕΚ και μπήκε στην τετράδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία από την Ένωση που τερμάτισε 6η με 5ο τον Κολοσσό Ρόδου...

Στα ημιτελικά της Basket League θα βρεθεί και φέτος ο Προμηθέας. Η ομάδα της Πάτρας επικράτησε 77-75 στην παράταση της μαχητικής ΑΕΚ που έχει μεγάλα και σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία και με 2-0 προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου θα περιμένει το νικητή της σειράς Ολυμπιακός-Περιστέρι.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση για... 35 λεπτά, αλλά η εφτάψυχη «Ένωση» με άμυνα ζώνης και ένα 9-0 στο τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση.

Εκεί τα μεγάλα καλάθια από Ρέι, Γκραντ και Αγραβάνη έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά των γηπεδούχων, ενώ ο Μπράιαν Ανγκόλα αστόχησε σε τρίποντο για τη νίκη από τα δέκα μέτρα στην εκπνοή.

Με το σκορ στο 77-75 εις βάρος της ΑΕΚ, ο Χάμερ έκανε το σκριν στον Άντριτς, με τον Κολόμ να κάνει μπάσιμο και το καλάθι να μοιάζει σίγουρο. Ωστόσο οι διαιτητές χρέωσαν τον Αμερικανό της Βασίλισσας με επιθετικό φάουλ, που ήταν και το πέμπτο του, οπότε αποβλήθηκε. Δεν άλλαξε κάτι στον εναπομείναντα χρόνο, με τον Ανγκόλα να αστοχεί σε μακρινό τρίποντο στο τέλος της παράτασης.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζεράι Γκραντ με 18 πόντους, 14 ριμπάουντ και 3 τάπες, ενώ ακολούθησε με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Ο Μπράιαν Ανγκόλα είχε 22 πόντους αλλά με μόλις 7/20 σουτ για την ΑΕΚ, που έχασε με τραυματισμό στο γόνατο λίγο πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου τον Άντι Ράουτινς.

Πηγή φωτογραφίας: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News