Μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι η Ρεάλ νίκησε την Μπαρτσελόνα

Μπάσκετ
Μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι η Ρεάλ νίκησε την Μπαρτσελόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο (20:00) θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στην Εφές…

Η Μπαρτσελόνα μετρούσε πέντε σερί νίκες επί της Ρεάλ Μαδρίτης, στη Stark Arena όμως αυτό μικρή σημασία είχε. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έκανε σπουδαία ανατροπή από το -11 του ημιχρόνου, βρήκε στο πρόσωπο του Φαμπιάν Κοζέρ τον άνθρωπο που χρειαζόταν για να ηγηθεί κι, εν τέλει, να πάρει τη νίκη - πρόκριση (86-83) στον τελικό του Final Four.

Η "Βασίλισσα" έχει ακόμη έναν ακόμη για την undeca, για το ενδέκατο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της.

Με τον Γιαμπουσέλε να σκοράρει κατά ριπάς και να έχει 10 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο, η Ρεάλ έχτισε προβάδισμα έξι πόντων (14-8), για να καλέσει ο Γιασικεβίτσιους το πρώτο του timeout. Από αυτό προέκυψε ένα γρήγορο 7-0 για το προσπέρασμα της Μπαρτσελόνα, με το 19-19 της πρώτης περιόδου να μοιάζει με μικρή νίκη για τους Καταλανούς που είχαν τρία λάθη απέναντι στο... κανένα των Μαδριλένων.

Σε ένα σκληρό clasico, η Ρεάλ έδειχνε ένα επίπεδο πιο έτοιμη. Κράτησε το προβάδισμα, αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει. Γι' αυτό όταν η Μπαρτσελόνα πάτησε το γκάζι, ξέφυγε με οκτώ (41-33), με τον Μίροτιτς να κάνει απίθανη δουλειά, να κλέβει και να σκοράρει στον αιφνιδιασμό για να φτάσει τους 14. Ο Λάσο εκνευρίστηκε με τους διαιτητές, οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα τον αποδοκίμασαν με υβριστικό σύνθημα, οι Καταλανοί πήγαν στο +11 (45-34) και έκλεισαν το πρώτο μέρος έχοντας γυρίσει το ματς τούμπα.

Το μοτίβο υπεροχής της Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι το +11 (54-43 στο 25') και τον Νίκολα Μίροτιτς να φτάνει γρήγορα σε νταμπλ νταμπλ. Η αντίδραση της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν τόσο δραστική, που έφερε τα πάνω κάτω πολύ γρήγορα. Ο Φαμπιάν Κοζέρ έκανε ένα βήμα μπροστά, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, αποτελώντας τον άνθρωπο πάνω στον οποίο αποτάθηκε ο Πάμπλο Λάσο. Μέσα σε πέντε λεπτά, η "Βασίλισσα" είχε γυρίσει από το -11, φτάνοντας στο +4 (56-60) του 30ού λεπτού, για να μεταφέρει την πίεση στην απέναντι πλευρά.

Το μομέντουμ και η ψυχολογία είχαν αλλάξει πλέον πλευρά, κάτι που αποτυπώθηκε στη διστακτικότητα των μπλαουγκράνα να πάρουν ανοιχτά σουτ. Η Ρεάλ Μαδρίτης πάτησε σε αυτό, βρήκε πόντους μέσα από τη ρακέτα και έδειχνε πιο κοντά στη νίκη. Το +7 (61-68 στο 34') συνηγορούσε σε αυτή την αίσθηση, αποδείχθηκε όμως μικρό. Ο Νικολάς Λαπροβίτολα επέστρεψε σε θέση εκτελεστή, έβαλε συνεχόμενα καλάθια και κάπως έτσι δημιούργησε το ντέρμπι που απολαύσαμε μέχρι το φινάλε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το προβάδισμα, με τον Σέρχιο Γιουλ και τον Γκάμπριελ Ντεκ να αποτελούν τους πρωταγωνιστές για το +3 (79-82) στα 21.2'' για το φινάλε. Η Μπαρτσελόνα, όσο κι αν προσπάθησε, δεν βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει. Πολύ απλά γιατί ο Σέρχιο Γιουλ έβαλε μια κρίσιμη βολή στα 6'' και ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε άρπαξε το μεγαλύτερο επιθετικό ριμπάουντ της καριέρας του αμέσως μετά.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λουίτζι Λαμόνικα - Ίλιγια Μπελόσεβιτς - Μεχντί Ντιφάλα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-19, 45-34, 56-60, 83-86.

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News