Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Λίντο

Μπάσκετ
Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Λίντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισε στον τελικό της Α1 μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο με 70-53...

Μία γιορτή του μπάσκετ που είχε μόνο κερδισμένους πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο στο κλειστό του Λίντο. Ο λόγος για το Final-4 του πρωταθλήματος μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, περνώντας σπουδαία μηνύματα στον κόσμο που το παρακολούθησε για την δύναμη της θέλησης, που μπορεί να υπερνικήσει κάθε δυσκολία…

Η ομάδα του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία της, κερδίζοντας στον τελικό 70-53 τον αξιόμαχο Μέγα Αλέξανδρο ενώ την 3η θέση κατέκτησε η Δωδεκάνησος που επικράτησε στο μικρό τελικό του Άτλαντα με 42-56. Κορυφαίος αθλητής του τελικού ήταν ο Νέλσον, ο οποίος παρέλαβε τον τίτλο του MVP και του πρώτου σκόρερ του Final-4.

«Είναι μεγάλη στιγμή για όλους μας! Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα διότι προέρχομαι από μία οικογένεια που υπηρετούμε τον Παναθηναϊκό από γεννησιμιού…. Αν και είμαι από το Ηράκλειο, ήρθα στον Παναθηναϊκό με πάρα πολύ κόπο, άφησα την οικογένεια μου πίσω, έλειπα τόσους μήνες μακριά με σκοπό αυτή την κούπα. Οι κόποι μας ευτυχώς δεν πήγαν στράφι. Φέραμε την κούπα στην ομάδα και τώρα πάμε για το Κύπελλο», τόνισε ο ηρακλειώτης αθλητής των «πρασίνων» Παναγιώτης Χριστόφορος και συνέχισε: «Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν για την πολύ όμορφη αυτή διοργάνωση. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον υπέροχο κόσμο του Παναθηναϊκού που έδειξε το ήθος του και τον κόσμο της Κρήτης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες καταχειροκροτήθηκαν στον χθεσινό τελικό από τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό του Λίντο αλλά και από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που δημιούργησαν πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει μπροστά τον Παναθηναϊκό με 12-8.

Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό με τους Μπλερ (14π.) και Νέλσον (14π.) να πρωταγωνιστούν στο επιθετικό κομμάτι και να οδηγούν τον Παναθηναϊκό στο +6 (28-22) στα μισά της περιόδου. Με buzzer beater του Μαρτσάκη το «τριφύλλι» κατάφερε να στείλει τη διαφορά στο +9 (32-23) στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα η ομάδα του κ. Χρόνη με πολύ αποτελεσματικές επιθέσεις «έχτισε» μια διψήφια διαφορά 18 πόντων (47-29) στο 27’. Οι «πράσινοι» έκλεισαν την περίοδο 53-23 βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο προπονητής του ΠΑΟ άνοιξε το ρόστερ και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του. Οι «πράσινοι» παίρνοντας ρυθμό και από τον κόσμο του Παναθηναϊκού συνέχισαν να προπορεύονται με μια διαφορά κοντά στους 20 πόντους μέχρι και το τελικό 70-53.

Τα δεκάλεπτα: 12-8, 32-23, 53-32, 70-53.

Παναθηναϊκός (Χρόνης): Μπλερ 21, Νέλσον 29, Κοντογιάννης 2, Χρονοπούλου 6, Μαρτσάκης 10, Σπαθής, Μιχαλοπούλου, Φύτρος, Κατωπόδης, Τριανταφύλλου 2.

Μέγας Αλέξανδρος (Χατζηζωγίδου): Βάσσης, Τσίλης, Δίτσης, Πολυχρονιάδης, Διμπιτούζης Π., Διμπιτούζης Α. , Ζακχέρι .

Στο μικρό τελικό που έγινε νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε ένα επίσης ενδιαφέρον παιχνίδι με τη Δωδεκάνησο να επικρατεί του Άτλαντα με 42-56. Τα δεκάλεπτα: 12-18, 24-28, 35-44 και 42-56.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News