Ξεκίνησε με ήττα η Εθνική μπάσκετ

Μπάσκετ
Ξεκίνησε με ήττα η Εθνική μπάσκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε από τη Μ. Βρετανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Δεν ήταν καλό το ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ήττα με 78-69 από τη Μεγάλη Βρετανία στο Νιούκαστλ μοιάζει με άκυρη εκκίνηση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και θ' απαιτηθεί ανασύνταξη για τον αγώνα που ακολουθεί με τη Λευκορωσία, την προσεχή Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Το 48-33 στο πρώτο σκέλος της τρίτης περιόδου δεν αποδείχθηκε αρκετό για τους παίκτες του Σάββα Καμπερίδη προκειμένου να χτιστεί πάνω του το χρήσιμο διπλό, αφού γρήγορα εξανεμίστηκε και χάθηκε το μομέντουμ. Οι Βρετανοί βρήκαν σουτ απ' έξω, πήραν ψυχολογία και πίστεψαν σε κάτι που φάνταζε πολύ δύσκολο.

Το μεθοδικό παιχνίδι της Εθνικής στην επίθεση δεν είχε αντίστοιχο καθρέφτισμα στην άμυνα, με συνέπεια η Μεγάλη Βρετανία να κρατά σταθερά επαφή στο σκορ. Οι πόντοι του Δημήτρη Αγραβάνη ήταν σημαντικοί, αλλά το υπέρ της 18-13 ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η "γαλανόλευκη" στην πρώτη περίοδο.

Οι Βρετανοί είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας μέσα από τη γραμμή του τριπόντου, παράγοντας που τους επέτρεψε να συντηρούν ψηλά την αυτοπεποίθησή τους και να πιέζουν μια Εθνική που, αλήθεια είναι ότι, δεν είχε ισορροπία στις δύο πλευρές του παρκέ και μετά το 23-23 στο 10' υπέφερε εμφανώς στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου.

Από το 29-24 των γηπεδούχων οι συσχετισμοί διαφοροποιήθηκαν και η ορθότερη προσαρμογή στα αντίπαλα plays ανέτρεψε το μομέντουμ. Οι Βρετανοί εγκλωβίστηκαν, πέταξαν διαδοχικές επιθέσεις και από τη στιγμή που τα ποσοστά τους έπεσαν ήταν φυσιολογικό το -5 να γίνει +5 (33-38, 20') σε λιγότερα από 8 λεπτά.

Η απαιτούμενη συνέχεια ήρθε μέσα από το μακρινό σουτ του Νίκου Γκίκα, που συνδυαστικά με την προσπάθεια στο πίσω μέρος του παρκέ έφεραν ένα 10-0 προτού συμπληρωθούν 2 λεπτά αγώνα στην τρίτη περίοδο. Τα defence-defence της βρετανικής κερκίδας έφεραν αρχικά το 43-50 (25') και κατόπιν το 48-51 κατόπιν σ' ένα διάστημα που η Εθνική έχασε το κοντρόλ και δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί την αντίπαλη απόπειρα επιστροφής.

Απόντος του Γκίκα που είχε φάουλ, ο Αγραβάνης επανήλθε σε ηγετικό ρόλο, αλλά πέρα από τους δικούς του πόντους χρειάστηκε το τυχερό τρίποντο του Κατσίβελη για ν' αποκατασταθεί η τάξη και να μην συμβεί κάτι χειρότερο από το +1. Μόνο προσωρινά βέβαια, καθώς οι Βρετανοί βρήκαν ελεύθερα σουτ και το εκμεταλλεύτηκαν δεόντως.

Στο 64-60 η Εθνική είχε λιγότερα από 6,5 λεπτά για να επιστρέψει και να μην πέσει θύμα έκπληξης. Αντί όμως να διαχειριστεί με ψυχραιμία το γεγονός βούλιαξε βαθύτερα. Επιθετικά εγκλωβισμένη, δεν βρήκε ψυχολογία από την άμυνα και το νέο 9-0 των Βρετανών έγινε ταφόπλακα στις φιλοδοξίες για διπλό στο Νιούκαστλ. Το 78-69 απλώς επιβεβαίωσε τις δυσοίωνες προβλέψεις που είχαν γεννηθεί.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 33-38, 56-57, 78-69

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News