Nέα ήττα για την ΑΕΚ στo Βasketball Champions League

Μπάσκετ
Nέα ήττα για την ΑΕΚ στo Βasketball Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε και από την Τρεβίζο 77-92 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων…

Στο "μηδέν" παραμένει η ΑΕΚ στο Basketball Champions League, αφού η Τρεβίζο έφυγε νικήτρια από το κλειστό των Άνω Λιοσίων (92-77). Οι κιτρινόμαυροι έδωσαν πολλά δικαιώματα στους φιλοξενούμενους εξαιτίας της κακής άμυνας που έπαιξαν στο μεγαλύτερο διάστημα του σαρανταλέπτου, με αποτέλεσμα τη δεύτερη διαδοχική ήττα στη φάση των ομίλων.

Ο Ίαν Χάμερ (22 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ο Στέφαν Γέλοβατς (18 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και ο Κίνο Κολόμ (17 πόντοι, 8 ασίστ) ήταν οι μοναδικοί που σκόραραν με συνέπεια την ιταλική ομάδα, η οποία έκλεισε τον αγώνα με 60.47% στα δίποντα και κυριαρχία στα ριμπάουντ (43 έναντι 28).

Κορυφαίος για τους νικητές ο Χένρι Σιμς των 31 πόντων και των 13 ριμπάουντ.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ ήταν ιδιαιτέρως προβληματική στην άμυνα στην εκκίνηση του αγώνα, επιτρέποντας στην Τρεβίζο να βρει ρυθμό και να χτίσει το προβάδισμά της. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν γρήγορα στο +8 (2-10 στο 3') και παρά τις προσπάθειες που έκανε ο Ίαν Χάμερ να μαζέψει τη διαφορά, έμειναν μπροστά μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Το +14 (36-50) του ημιχρόνου ήταν η πιο χαρακτηριστική απόδειξη της αμυντικής αδυναμίας των κιτρινόμαυρων, που έβλεπαν τους αντιπάλους τους να έχουν 60.9% στα δίποντα και 41.7% στα τρίποντα.

Η καλή άμυνα της τρίτης περιόδου ήταν το κλειδί προκειμένου η ΑΕΚ να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης. Παρά τη δεδομένη καταπόνηση από την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ώρες, ο Κίνο Κολόμ έκανε τη διαφορά και βοήθησε σημαντικά προκειμένου η διαφορά να πέσει στο -5 (60-65) στο 30' της αναμέτρησης.

Η προσπάθεια των κιτρινόμαυρων έμεινε όμως ημιτελής, κι ας έπεσε αρχικά η διαφορά μέχρι τους τέσσερις (68-72 στο 35'). Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν εύκολους πόντους και εκμεταλλευόμενοι τη νευρικότητα των παικτών του Στέφανου Δέδα επέβαλαν ξανά τον ρυθμό τους, φτάνοντας στη νίκη (92-77).

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντε - Σαράπα - Γιάκομπς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-23, 36-50, 60-65, 77-92.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News