Euroleague: "Καθάρισε" στο β΄μέρος ο Ολυμπιακός, βαριά ήττα για Παναθηναϊκό

Μπάσκετ
Euroleague: "Καθάρισε" στο β΄μέρος ο Ολυμπιακός, βαριά ήττα για Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά όσα έγιναν απόψε σε ΣΕΦ και Μαδρίτη...

O Oλυμπιακός ανέβασε τον ρυθμό του στο δεύτερο ημίχρονο χθες στο ΣΕΦ και επικράτησε 83-68 της Ζαλγκίρις, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα στο 3-1.

Πνευματικά ανέτοιμοι ήταν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο μισό του ματς, με τους Λιθουανούς να ένιωθαν άνετα στο ΣΕΦ και να φτάνουν ακόμη και στο +14 (17-31). Ωστόσο, από το 17’ και μετά, οι παίκτες του Μπαρτζώκα άλλαξαν το «τσιπάκι» και με τους Σλούκα, Βεζένκοφ και Γουόκαπ να παίρνουν… μπρος για τα καλά στην τρίτη περίοδο, καθάρισαν την… μπουγάδα.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 14/28 τρίποντα, με τον Σλούκα να ήταν κορυφαίος με 17 πόντους. Στους 13π. σταμάτησε ο -εξαιρετικός για ακόμη μία φορά- Λαρεντζάκης, με τον Βεζένκοφ να είχε 12π. και τον Παπανικολάου 10π.

Από την ομάδα του Γιούρε Ζντοβτς, που έμεινε χωρίς νίκη (0-4) και δεν είχε Λοβέρν, Γιανκούνας και Στρέλνιεκς, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μούντιε με 19 πόντους και τον ακολούθησε ο Νίμπο με 14π.

*Λίγη ώρα αργότερα ο Παναθηναϊκός (υποχώρησε στο 1-3) έμενε από δυνάμεις χάνοντας με το βαρύ 88-65 από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Euroleague.

Τη διαφορά για τους Ισπανούς έκανε η... γραμμή των ψηλών, με τον Ταβάρες να μετράει 13 πόντους και 6 ριμπάουντ, τον Γιαμπουσέλε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ και τον Αμπάλντε 14 πόντους. Έτσι, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ανέβηκε στο 3-1, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με το 2/2 την πρώτη «διαβολοβδομάδα» στη σεζόν.

Για το «τριφύλλι» ξεχώρισε ο Μέικον με 18 πόντους (6/10 σουτ), με τους Πέρι και Παπαγιάννη να προσθέτουν από 10.

Πηγή φωτογραφίας: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News