Πλήρωσε τα χαμένα ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Πλήρωσε τα χαμένα ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε από την Μπασκόνια 81-79, αστόχησε στο σουτ της… νίκης ο Παπαπέτρου…

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πλήρωσε τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (15), ειδικά στην τελική ευθεία του αγώνα, και μοιραία ηττήθηκε από την Μπασκόνια (81-79) στη Ferandο Buesa Arena. Οι πράσινοι είχαν μεγάλο πρόβλημα στον αέρα στο κλείσιμο της αναμέτρησης, δίνοντας στους γηπεδούχους τη δυνατότητα να σκοράρουν μόνο μετά από επιθετικό ριμπάουντ στα τελευταία τρία λεπτά.

Το τριφύλλι μπορούσε να πει την τελευταία λέξη, είχε το σουτ της νίκης, αλλά η προσπάθεια του Ιωάννη Παπαπέτρου στην εκπνοή κατέληξε στο σίδερο, με αποτέλεσμα την ήττα.

Ο αγώνας

Το γεγονός πως ο Δημήτρης Πρίφτης πήρε τάιμ άουτ στα 8'23'' για το πρώτο δεκάλεπτο αρκεί για να καταλάβει κάποιος πώς ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν πόντους από την περιφέρεια, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το επιθετικό ριμπάουντ και χάρη σε πόντους από δεύτερες επιθέσεις έφτασαν στο +5 (15-10 στο 8'), πριν έρθουν οι επτά μαζεμένοι πόντοι του Κέντρικ Πέρι για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με το τριφύλλι σε θέση οδηγού (15-17).

Στη δεύτερη περίοδο, η κατάσταση ήταν αρκετά πιο ισορροπημένη, με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια ξανά και ξανά. Αυτή τη φορά βέβαια, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε τον έλεγχο στο αμυντικό ριμπάουντ, την ίδια ώρα όμως η Μπασκόνια σκόραρε με συνέπεια από τα 6μ75 (7/15 τρίποντα στο ημίχρονο). Το πρώτο μέρος βρήκε την ισπανική ομάδα στο +5 (40-35) χάρη σε δύο διαδοχικά τρίποντα, τα οποία βέβαια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη χρησιμοποιούσαν το τετάρτο ομαδικό φάουλ που είχαν να δώσουν.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, είδαμε ό,τι και στο πρώτο. Δηλαδή τους γηπεδούχους να ξεκινάνε με το πόδι στο γκάζι και να υποχρεώνουν τον Δημήτρη Πρίφτη να πάρει πάλι τάιμ άουτ πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά δράσης. Αν δεν υπήρχε μάλιστα ο επιθετικός οίστρος του Ιωάννη Παπαπέτρου, η κατάσταση θα μπορούσε να είχε ξεφύγει περισσότερο από το -11 (49-38 στο 22'). Σταδιακά πάντως, οι πράσινοι πήραν... θάρρος και με όπλο το χαμηλό σχήμα στη front line (Οκάρο Γουάιτ στο "4" και Τζέρεμι Έβανς στο "5") έκαναν την αντεπίθεσή τους. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε μάλιστα το προβάδισμα (57-59 στο 29'), δείχνοντας ικανός για το διπλό στη Fernando Buesa Arena.

Από εκεί και πέρα, όλα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Οι πράσινοι ήταν βελτιωμένοι στην άμυνα στο έδαφος, αλλά την ίδια ώρα αδυνατούσαν να πάρουν το αμυντικό ριμπάουντ. Αυτό ήταν κιόλας το στοιχείο που πλήρωσαν ακριβά στην τελική ευθεία του αγώνα. Παρότι έμειναν κοντά στο σκορ και βρήκαν δύο μεγάλα σουτ τριών πόντων από τον Ντάριλ Μέικον, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ επέτρεψαν στην Μπασκόνια να βρει εύκολους πόντους.

Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν ψύχραιμοι από την γραμμή των βολών (σ.σ.: ο Τζέισον Γκρέιντζερ είχε 2/2 βολές στα 23.6''), ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημάδεψε το σίδερο στην εκπνοή και κάπως έτσι η Μπασκόνια πήρε την πρώτη νίκη για φέτος στην EuroLeague.

Πηγή: sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News