Ο Φράνκαμπ που... διαφημίζει το Ρέθυμνο στην Ευρωλίγκα, "ξύπνησε" μνήμες και στο Ηράκλειο...

Μπάσκετ
 Ο Φράνκαμπ που... διαφημίζει το Ρέθυμνο στην Ευρωλίγκα, "ξύπνησε" μνήμες και στο Ηράκλειο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόνερ Φράνκαμπ! Σας λέει κάτι το ονοματεπώνυμο;

Στους μπασκετικούς ελπίζουμε ότι κατι θα λέει! Λίγα...έως πολλά! Πρόκειται για τον κορυφαίο Αμερικανό που πέρασε από το Ρέθυμνο Cretan Kings-αν και υπήρξαν και άλλοι ποιοτικοί-στα χρόνια που η κρητική ομάδα έπαιξε στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Πρόκειται για έναν αθλητή παράδειγμα προς μίμηση που αν μη τι άλλο είχε δείξει τις αρετές του στη Basket League αλλά δεν ξέρω πόσοι είχαν πιστέψει στις δυνατότητες του και είχαν σκεφτεί πως μια μέρα μπορεί να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής σε αγώνα της Ευρωλίγκας!

Τυχερός ο μπασκετικός κόσμος της Κρήτης και δη του Ρεθύμνου που είδε ξένους με τέτοια ποιότητα! Μην ξεχνάτε και τι παίκτες έφερνε από το εξωτερικό (π.χ. Ορτίθ) και τι λεφτά έβαζε ο Παπακαλιάτης στο Ηράκλειο! Μακάρι οι επενδύσεις να είχαν πιάσει τόπο και στον φίλαθλο κόσμο της Κρήτης, αλλά...

Πάμε τώρα στις λεπτομέρειες για τον Φράνκαμπ που διαφημίζει το Ρέθυμνο στη Ρωσία και κυρίως στην Ευρωλίγκα (όπως έχουμε μάθει) και ξύπνησε μνήμες και από το Ηράκλειο της Α1 με τη χθεσινή αναμέτρηση της ομάδας του, της Ζενίτ: Η μάχη ήταν άκρως... ελληνική, με τον Αμερικανό να είναι εξαιρετικός στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την αρμάδα του Χάβι Πασκουάλ, όντας ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 18 πόντους και 4-10 σουτ.

Από την άλλη μεριά, ο Μάριο Χεζόνια βρέθηκε σε μέτρια βραδιά με 14 πόντους σε 13 σουτ, ενώ αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός πως πέτυχε τους πρώτους 10 πόντους της ομάδας του στις απαρχές του ματς.

Οι φιλοξενούμενοι όμως, απέδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι μια από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, και με κύριο όπλο την υπόστασή τους στα μετόπισθεν, κατάφεραν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους μόλις στους ... πόντους, με 47% ευστοχία εντός πεδιάς, 35% από το τρίποντο (20 απόπειρες) -στοιχεία που ανέβηκαν μαθηματικά χάρις τα... όργια στο φινάλε, όπου η UNICS έτρεξε ένα 15-4 επί μέρους σκορ για να μειώσει μέχρι και στον πόντο (69-70) - αλλά και στα 10 λάθη, ενώ την ίδια στιγμή ο έλεγχος των ριμπάουντ (34-20) έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση.

Εκτός του πρώην παίκτη του Ρεθύμνου, για τους νικητές ξεχώρισε επίσης ο Baron με 17 πόντους και 4-8 τρίποντα, ενώ ο Jordan Loyd έμεινε χαμηλά με 10 πόντους σε 9 σουτ (1-5 τρίποντα).

Από την άλλη μεριά, πρώτος σκόρερ ήταν ο Canaan με 18 πόντους και 4-8 τρίποντα, ενώ ακόμα 7 πόντους με 6 ασίστ (αν και 2-8 σουτ, 0-3 τρίποντα) προσέθεσε και ο Lorenzo Brown.

Πηγή φωτογραφίας: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News