Στους «8» του Κυπέλλου μπάσκετ Ολυμπιακός και Ιωνικός

Μπάσκετ
Στους «8» του Κυπέλλου μπάσκετ Ολυμπιακός και Ιωνικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέκλεισαν Ηρακλή και Λάρισα αντίστοιχα…

Ο Ολυμπιακός δικαιολόγησε μέχρι κεραίας τον τίτλο του φαβορί που κουβαλούσε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Οι ερυθρόλευκοι επέβαλαν από το πρώτο δεκάλεπτο τον ρυθμό τους, πήραν πολλά από πολλούς και έφτασαν στην τελική επικράτηση (90-55), εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κορυφαίος για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που ξεκίνησε "καυτός" και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο μέχρι το φινάλε, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 21 πόντους (με 5/7 τρίποντα).

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ο πολιορκητικός κροιός για τον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκάλεπτο, εκτελώντας κατά βάση από την περιφέρεια. Χάρη στη δική του δράση, οι ερυθρόλευκοι πήραν γρήγορα μια καλή διαφορά (8-17 στο 6'), η οποία δεν σταμάτησε να ανεβαίνει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Παρά τις προσπάθειες του Ράιαν Γούλριτζ, ο Ηρακλής δεν είχε την επιθετική συνέπεια που απαιτούνταν για να ματσάρει το ταλέντο του Ολυμπιακού, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια με +19 (27-46).

Όσο περνούσε η ώρα, ήταν εμφανές πως -πέραν όλων των άλλων- οι παίκτες του Ηρακλή απογοητεύονταν. Την ίδια ώρα, εκείνοι του Ολυμπιακού συνέχισαν να παίζουν με μεγάλη προσήλωση στο πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα, συνδυάζοντας την αμυντική συνέπεια με τον επιθετικό πλουραλισμό.

Μοιραία, η διαφορά συνέχισε να ανοίγει μέχρι το φινάλε, που βρήκε τον Ολυμπιακό να παίρνει με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη (90-55) και μαζί την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-25, 27-46, 42-66, 55-90.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σκουρτόπουλος): Γούλριτζ 18 (8/11 δίποντα, 2/3 βολές, 7 ριμπάουντ), Σκορδίλης, Φίλλιος, Αγραβάνης 9 (1), Τέιλορ 2, Χαριτόπουλος 3 (1), Πετανίδης, Ντάγκλας 1 (0/7 σουτ, 1/2 βολές), Τέρνερ 10 (2), Παπαδάκης 6 (2), Λιντς 6 (1/9 δίποντα, 4/6 βολές).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 4 (6 ασίστ), Ντόρσεϊ 21 (5/7 τρίποντα), Λούντζης, Λαρεντζάκης 6 (1/6 τρίποντα), Φαλ 7 (6 ριμπάουντ), Σλούκας 10 (1), Μάρτιν 4, Βεζένκοβ 10 (2/5 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα), Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 3 (1/5 τρίποντα), Ζαν Σαρλ 4, ΜακΚίσικ 8 (2).

Γύρισε από το -10 ο Ιωνικός

Ο Ιωνικός εκμεταλλεύτηκε σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι τη δύναμη της έδρας του, επιβλήθηκε της Λάρισας (74-66) και πήρε το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό -οι ερυθρόλευκοι πέρασαν με άνεση από το γήπεδο του Ηρακλή.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην εκκίνηση, προϊόντος του χρόνου όμως, οι παίκτες του Κούρο Σεγκούρα (με πρώτο και καλύτερο τον Γιουτζίν Τζέρμαν) έφεραν τούμπα την κατάσταση και πήραν τη νίκη - πρόκριση.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, άνοιξαν τον ρυθμό και απέκτησαν προβάδισμα δέκα πόντων (8-18 στο 6'), το οποίο όμως δεν κατάφεραν να συντηρήσουν μέχρι την ανάπαυλα. Η δράση του Γιουτζίν Τζέρμαν σε συνδυασμό με την αστοχία των φιλοξενούμενων στο περιφερειακό σουτ (4/19 στο ημίχρονο) έφεραν τον αγώνα σε ισορροπία στο ημίχρονο (30-30).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος, με ττον Ιωνικό να διατηρεί μικρό προβάδισμα, το οποίο δεν απώλεσε μέχρι το τέλος. Αφενός γιατί η άμυνά του αποδείχθηκε εξαιρετική, αφετέρου επειδή οι κοντοί του έκαναν σπουδαία δουλειά.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Ο Ολυμπιακός και ο Ιωνικός είναι οι δύο τελευταίες (χρονικά) ομάδες που εξασφάλισαν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Είναι κι αυτές που αποτελούν ένα από τα τέσσερα ζευγάρια των "8" στον θεσμό, ο οποίος θα συνεχιστεί το νέο έτος.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες της προημιτελικής φάσης είναι προγραμματισμένοι να γίνουν στις 16 Φεβρουαρίου 2022.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των "8" στο Κύπελλο Ελλάδας:

Ολυμπιακός - Ιωνικός

Προμηθέας - ΠΑΟΚ

ΑΕΚ - Περιστέρι

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Λαύριο

Πηγή: sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News