Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του Ίβκοβιτς

Μπάσκετ
Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του Ίβκοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγγελόπουλοι και Σπανούλης βρέθηκαν στο Βελιγράδι…

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Σκινδήλιας, ο Νίκος Λεπενιώτης και ο Χρήστος Μπαφές βρίσκονται στο Βελιγράδι για την κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του σπουδαίου τεχνικού.

Πλήθος μπασκετικού - και όχι μόνο - κόσμου θέλησε να αποχαιρετήσει τον "Ντούντα". Άνθρωποι που σημάδεψε ο Σέρβος τεχνικός και άλλαξε όχι απλώς την καριέρα τους, αλλά και την ζωή τους με τις διδαχές τους.

Δημήτρης Ιτούδης, Βλάντε Ντίβατς, Ζάρκο Πάσπαλι, Ντίνο Ράτζα, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Νίκολα Πέκοβιτς, Δήμος Ντικούδης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Πέρο Άντιτς, Νίκολα Πέκοβιτς, Ντέγιαν Ράντονιτς, Γιούρι Ζντοβτς, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Μάρκο Κέσελ, Τίτος Κομνηνός, Τάκης Λιβιεράτος και πολλοί ακόμα άνθρωποι του μπάσκετ. Πρώην παίκτες, φίλοι, μέλη της οικογένειας. Όλος ο κόσμος του μπάσκετ θέλησε να πει το τελευταίο αντίο στον Ίβκοβιτς, ο οποίος κατάφερε στην κηδεία του να ενώσει όλη την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πάντως κατάφερε αυτό που κάποτε έμοιαζε αδύνατο: Ένωσε στην κηδεία του την ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

Σε μία συγκλονιστική στιγμή, το φέρετρο του σπουδαίου τεχνικού μετέφεραν έξι από τα πλέον επιφανή μπασκετικά "παιδιά" του. Έξι παιδιά που κάποτε ήταν κάτω από την ίδια σημαία, αλλά πλέον έχουν ο καθένας άλλη καταγωγή.

Οι Σέρβοι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Βλάντε Ντίβατς, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς και Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς, ο Κροάτης Ντίνο Ράτζα, ο Μαυροβούνιος Ζάρκο Πάσπαλι και ο Σλοβένος Γιούρι Ζντοβτς μετέφεραν το φέρετρο του σπουδαίου "Ντούντα", σε μία στιγμή με την δική της ξεχωριστή σημασία.

Πηγή sport24.gr

Photo olympiakosbc

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News